Sport en Dans

Interesse? Neem contact op of login
Sport en Dans
Artiance, Centrum voor de kunsten
Aanbieder
Artiance, Centrum voor de kunsten
Uitvoerder
Daniel Sandu
Disciplines
Dans
Leerjaar
3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Workshop

Omschrijving

Jongens houden van voetbal en meisjes van ballet, toch? Dans en sport hebben meer met elkaar gemeen dan sommige mensen denken. Tijdens deze workshop zoekt danser Daniel Sandu met de kinderen naar de dansante kant van sport en de spelmatige kant van dans. Waar ontmoeten ze elkaar? In deze workshop is er veel inbreng van de (sportende) kinderen zelf.

Tijdens de workshop staat het beleven van plezier in dans centraal. De deelnemers worden uitgedaagd om hun grenzen te verleggen en de mogelijkheden van hun lichaam te verkennen, ook leren ze coördineren, op ritme werken, bepaalde spiergroepen gebruiken die achter een bureau zelden worden benut, efficiënt omgaan met kracht en lichaamsstructuur (waardoor je niet vanuit spierkracht hoeft te werken). De deelnemers leren spreken door hun lichaam, ze ontdekken de minder ontwikkelde delen van hun lichaam en werken aan souplesse. Via aangeleerde passen, maar ook via improvisatie. Ze worden uitgedaagd om zich helemaal in de dans te uiten en geen reserves achter te houden.


Leerdoel

De leerling leren de mogelijkheden van hun lichaam kennen. De leerlingen kunnen hun bewegingen coördineren. De leerlingen uiten zich d.m.v. dans.

Eigenschappen

Onderwijstype
PO en SO
Duur
1 uur per workshop
Min aantal groepen
2
Max aantal groepen
6
Locatie
Speellokaal grote, lege ruimte met goede vloer.

Kosten

Basis prijs Alle gemeenten (p.g.)
€ 80,00

Ontvang 10% korting!

Bij een bestelling van 5 of meer groepen

Beschikbaarheid 2022/2023

  • Hele schooljaar

Beschikbaarheid 2023/2024

  • Hele schooljaar

Kenmerken

Disciplines
Dans
Kerndoelen
54 / 57 / 58
21ste eeuwse vaardigheden
Creatief denken / Samenwerken
Stichting Leerplan Ontwikkeling
Uitvoeren / Evalueren
Cultuur in de spiegel
Medium
Lichaam
Vaardigheden
Verbeelden / Conceptualiseren

Waarderingen

Gemiddelde na 5 waarderingen

Opnieuw een geweldige danservaring!

Afgelopen vrijdag weer een geweldige dansles gehad met groep 6. Daniel Sandu weet elk kind enthousiast te maken en mee te laten doen in zijn lessen. Voelt ook goed aan hoe hij ieder kind moet benaderen. Leuk om te zien, een heerlijk uurtje genieten!

Arjan Boon

Arjan Boon

Familieschool

Grappig en enthousiaste kinderen

Het was een leuke workshop waar mijn klas heel goed op reageerde. De kinderen vonden de opdrachten grappig. Ze waren enthousiast en vooral de fantasie konden ze goed gebruiken. Mijn klas houdt hiervan en kwam dan ook helemaal los.

Het was weer hartstikke leuk!

De kinderen waren weer enorm betrokken.

Miranda De Wildt

Miranda De Wildt

Familieschool

Geweldig leuke les!

De kinderen hebben enorm genoten, en ik als leerkracht stond ook met een lach op mijn gezicht. De instructeur D. Sandu deed het geweldig en de kinderen hebben een super les bij hem gehad.

Nicole Bobeldijk

Nicole Bobeldijk

Regenboog, Meidoornlaan

Kinderen vonden het fantastisch

De kinderen hebben genoten van het dansen. Vooral alle gekke dingen erin vonden ze heel leuk. Ik vond sommige onderdelen een beetje vreemd. Zoals snot op een ijsje en dan onder je oksels uitsmeren.... Dat zijn dingen die de kinderen super leuk vinden, maar die ik als leerkracht een beetje vreemd....

Amanda Edmonds

Amanda Edmonds

Nexus