Buon Appetito!

Interesse? Neem contact op of login
Buon Appetito!
Artiance, Centrum voor de kunsten
Aanbieder
Artiance, Centrum voor de kunsten
Uitvoerder
Daniel Sandu
Disciplines
Dans
Leerjaar
1 / 2 / 3 / 4 / 5
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Workshop

Omschrijving

Welkom in de danskeuken van MasterChef Daniël Sandu. Het doel in deze dansworkshop is de leerlingen in beweging brengen, hun bewegingsfantasie te prikkelen en dit om te zetten naar een zelfgemaakte choreografie. Ontbijt, snack, lunch, snack en diner brengen je maag aan het dansen! Gezond eten betekent een gezond lichaam maar dansen maakt je ook gezond. Als je groente eet ben je dan blij of juist boos? Waarom word je van zoet eten blij en van spruitjes juist weer niet. Of juist wel? Wat betekenen de 3 P's (pasta, patat, pizza) voor kinderen, lekker of niet? Waarom is een superheld als Popeye zo sterk, van de 3 P's of van iets anders. Welke kleuren hebben groente? Ooit een rode komkommer gezien? In dans kan een komkommer alle kleuren hebben. MasterChef heeft alle ingrediënten in de danskeuken klaar staan! Of het nu gaat om een spaghettidans, een menu uit verschillende landen, of verzin maar een mooi gerecht, het kan. Alleen wil de MasterChef nu ook de junior MasterChef aan het koken zetten! Het resultaat? Een vrolijk dansfeest rondom of op de keukentafel!


Leerdoel

De leerlingen ervaren plezier in dansen. De leerlingen worden uitgedaagd om hun grenzen te verleggen en de mogelijkheden van hun lichaam te verkennen. Via aangeleerde passen, maar ook via improvisatie. Ze worden uitgedaagd om zich helemaal in de dans te uiten en geen reserves achter te houden.

Eigenschappen

Onderwijstype
PO en SO
Duur
1 uur per workshop
Min aantal groepen
2
Max aantal groepen
6
Locatie
Speellokaal een grote, lege ruimte met goede vloer volstaat.

Kosten

Basis prijs Alle gemeenten (p.g.)
€ 80,00

Ontvang 10% korting!

Bij een bestelling van 5 of meer groepen

Beschikbaarheid 2020/2021

  • Hele schooljaar

Beschikbaarheid 2021/2022

  • Hele schooljaar

Kenmerken

Disciplines
Dans
Kerndoelen
54 / 57 / 58
21ste eeuwse vaardigheden
Creatief denken / Samenwerken
Stichting Leerplan Ontwikkeling
Uitvoeren / Evalueren
Cultuur in de spiegel
Onderwerp
dans
Medium
Lichaam
Vaardigheden
Verbeelden

Waarderingen

Gemiddelde na 2 waarderingen

Buon Appetito

Wij ( de groepen 3a en 3 b) vonden dat de kinderen enthousiast mee deden en dat er goed werd geluisterd. De docent had de kinderen goed onder controle. Wij hadden inhoudelijk meer verwacht van de workshop. Het was veel groente en fruit uitbeelden. Zonder muziek en af en toe met muziek. Dit vonden wij wel summier.

Ariënne Hogeveen

Ariënne Hogeveen

CBS Het Baken

vrolijk dansen voor ieder kind.

Fijn dans uurtje waarbij Daniel rekening houdt met ieder kind. Kinderen kunnen altijd meedoen door de manier waarop Daniel de lessen heeft vormgegeven. Kinderen worden er blij van en kunnen zich op hun eigen manier uiten.

Marjet Moolenaar

Marjet Moolenaar

Wissel