BOAT

Interesse? Neem contact op of login
BOAT
Compagnie DAAD
Aanbieder
Compagnie DAAD
Uitvoerder
Linda Anneveld
Disciplines
Theater
Leerjaar
5 / 6 / 7 / 8
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Voorstelling

Omschrijving

BOAT – poëtische slapstick in een beeldverhaal

Tijdens hun zoektocht naar vis krijgen de twee zusters Greet en Griet te maken met allerlei problemen die je op zee kan verwachten.

Gewapend met een stevige dosis zelfspot en hun tot instrument omgebouwde roeispanen weten de vissers hun koers te handhaven. Ze houden hun hoofd boven water en roeien ze met de muzikale riemen die ze hebben. Dit leidt tot een verrassend slot dat de zoektocht naar vis op een unieke en onvergetelijke manier beantwoordt.

Over DaaD

DaaD is een beeldend spektakel theatergezelschap dat in de buitenruimte optreedt.

DaaD vertelt verhalen zonder woorden en gebruikt fysiek theater en mime met speciale aandacht voor vormgeving en techniek. De verhalen bevinden zich in een fantasierijke/ cartoonachtige wereld waar realisme en verbeelding om elkaar heen dansen. In een spannende symbiose tussen theater en beeldende kunst, roepen de verhalen een kermisachtige, nostalgische sfeer op.

Leerdoel

De leerlingen leren hoe je een verhaal in beeld kan vertellen en leren woordeloze verhalen te interpreteren. Kan jij een verhaal zonder woorden uitbeelden? En hoe breng je emotie over? Mogelijke andere haakjes voor in de les zijn: · Aandacht voor klederdracht en de geschiedenis van visserij · Fantasie: wat is fantasie en hoe werkt dat? · Techniek: de werking van tandwielen (zie bijlage)

Eigenschappen

Onderwijstype
PO
Min aantal leerlingen
56
Max aantal leerlingen
84
Min aantal groepen
2
Max aantal groepen
4
Locatie
Op school We spelen het liefst buiten, op het schoolplein. In overleg kunnen we in de gymzaal optreden. We hebben een harde ondergrond nodig, vlak en zonder helling. De rijdende boot is 3 meter lang en 1,5 meter breed. Met roeispanen in gebruik is de breedte 3 meter. De hoogte is 3 meter. We verplaatsen ons maar een klein beetje maar er moet een route uit te stippelen zijn op een harde ondergrond, vlak (zonder helling). Let op bomen en evt. speeltoestellen ivm de afmetingen van de boot.

Kosten

Basis prijs Alle gemeenten (p.s.)
€ 850,00

Beschikbaarheid 2023/2024

  • Niet beschikbaar

Beschikbaarheid 2024/2025

  • Hele schooljaar

Kenmerken

Disciplines
Theater
21ste eeuwse vaardigheden
Creatief denken / Communiceren
Stichting Leerplan Ontwikkeling
Waarnemen
Cultuur in de spiegel
Onderwerp
vertellen zonder woorden
Medium
Lichaam / Taal
Vaardigheden
Waarnemen / Verbeelden

Afbeeldingen