Gospelzang

Interesse? Neem contact op of login
Gospelzang
Samba Salad
Aanbieder
Samba Salad
Uitvoerder
-
Disciplines
Cultureel Erfgoed / Muziek
Leerjaar
4 / 5 / 6 / 7
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Workshop

Omschrijving

Gospelzang: zingen, swingen en leren over de geschiedenis van de slavernij.
Hoe vertel je op een aantrekkelijke manier over het Europese koloniale verleden? Onze manier is door een aantal aanstekelijke Gospel- Rock- en Bluessongs te zingen die onlosmakelijk verbonden zijn met dat verleden.

Aan de hand van een potpourri van liedjes vertellen wij tussendoor meer over hoe deze nummers ontstaan zijn en over de soms verborgen boodschappen in de teksten. Sommige van de werken zoals 'Jump Down Turn Around' stammen direct uit de tijd van het zware leven op de katoenplantage. Soms ontstaan om het werk te verlichten andere liederen juist als klaagzang over verlangen naar vrijheid (Blues).

De leerlingen leren in één workshop over de Engelse taal en uitspraak, eenvoudige zangtechnieken, samenwerking, presentatie, wereldse ritmes en muziekstijlen en tegelijk over het slavernijverleden.

Wij werken aan bekende werken als 'This Little Light of Mine', 'Swing Low', 'Sweet Chariot', 'The Cup Song', 'Pick a Bale of Cotton' en 'One Love'van Bob Marley'
Op het einde van de workshop staat er een energieke koorzang. De teksten zijn relatief makkelijk te onthouden, aangepast aan het niveau van de leeftijdscategorie. Onder begeleiding van de twee ervaren Samba Saladdocenten Herman Link(zang & gitaar) & Rita Iny(zang).

Het is mogelijk de klassen te combineren met een presentatie aan de rest van de school en de familie. Dit is mogelijk tegen een redelijke extra vergoeding, vraag om een aparte offerte en de mogelijkheden.

Leerdoel

De kinderen maken op speelse wijze kennis met verschillende ritmes en muziekstijlen en de Engelse taal. Met aandacht voor geschiedenis van de gospel, correcte uitspraak en zangplezier.

Eigenschappen

Onderwijstype
PO en SO
Duur
50 minuten
Min aantal leerlingen
16
Max aantal leerlingen
30
Min aantal groepen
1
Max aantal groepen
4
Locatie
Speellokaal

Kosten

Basis prijs Alle gemeenten (p.g.)
€ 240,00

Ontvang 20% korting!

Bij een bestelling van 2 of meer groepen

Beschikbaarheid 2022/2023

  • Hele schooljaar

Beschikbaarheid 2023/2024

  • Hele schooljaar

Kenmerken

Disciplines
Cultureel Erfgoed / Muziek
Kerndoelen
12 / 13 / 54
21ste eeuwse vaardigheden
Creatief denken / Samenwerken
Stichting Leerplan Ontwikkeling
Onderzoeken / Uitvoeren
Cultuur in de spiegel
Onderwerp
Samenzang in het Engels
Medium
Lichaam / Taal
Vaardigheden
Verbeelden / Conceptualiseren

Waarderingen

Gemiddelde na 2 waarderingen

gospelzang

Het was een hele leuke les, de meeste kinderen hebben genoten. Het samen zingen en bewegen sprak bijna iedereen aan bedankt voor deze leuke les.

super leuke les!

Wat hebben we gisteren genoten van de gospelzang workshop! De kinderen deden super goed mee en vonden de liedjes ook erg leuk! Bedankt voor deze leuke ochtend!

Rosetta van der Kroft

Rosetta van der Kroft

De Kennemerpoort