WORKSHOP FILMEN m.b.v. GREENSCREEN

Interesse? Neem contact op of login
WORKSHOP FILMEN m.b.v. GREENSCREEN
Cinebergen
Aanbieder
Cinebergen
Uitvoerder
Maaike Bosma
Disciplines
Multimedia
Leerjaar
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Film / Projectmatig / Schoolbreed / Workshop

Omschrijving

Onze twee educatie-medewerkers komen naar de school toe. Na een korte introductie op de mogelijkheden van filmen met een greenscreen, gaan de leerlingen aan de slag. Ze bereiden eerst de opdracht voor, dit wordt vervolgens opgenomen met onze professionele apparatuur (camera, licht enz.) in een heuse 'filmset'.

Deze workshop is te boeken vanaf 2 groepen per dag, vanwege de voorbereidingen en het meenemen van diverse spullen en apparatuur.

Ook is deze workshop uitermate geschikt om te koppelen aan een speciaal project/thema binnen de school. Vraag naar de mogelijkheden!

Cinebergen is het filmhuis van Bergen en omstreken, prachtig gelegen midden in het bos, desgewenst kunnen we het eindresultaat in het filmhuis vertonen. Vraag naar de mogelijkheden!

Leerdoel

samenwerken, mediawijsheid, creativiteit, presenteren

Eigenschappen

Onderwijstype
PO en SO
Duur
2
Min aantal leerlingen
10
Min aantal groepen
2
Locatie
Op school We hebben een leeg klaslokaal of gymlokaal nodig (geen open ruimte ivm het geluid) om de filmset te kunnen neerzetten.
Lesmateriaal
Ja

Kosten

Basis prijs Alle gemeenten (p.g.)
€ 300,00

Beschikbaarheid 2022/2023

  • Hele schooljaar

Beschikbaarheid 2023/2024

  • Hele schooljaar

Kenmerken

Disciplines
Multimedia
21ste eeuwse vaardigheden
Creatief denken / Mediawijsheid
Stichting Leerplan Ontwikkeling
Uitvoeren
Cultuur in de spiegel
Onderwerp
filmopnames maken
Medium
Lichaam
Vaardigheden
Verbeelden

Afbeeldingen

Waarderingen

Gemiddelde na 5 waarderingen

Erg leuk project en weer eens wat anders!

Houd rekening met het feit dat je in de voorbereiding genoeg tijd moet steken, een paar middagen heb je wel nodig. Verzamel de ideeën van de kinderen per achtergrond en houdt het heel simpel: 'iemand klimt op de Eiffeltoren' of 'er is een enge spin in het oerwoud' of 'we gaan met een raket naar de maan en vallen in een krater'. Deze verhaallijn werken de kinderen uit. Dit leent zich heel goed voor coöperatief groepswerk. Wat is er nodig aan materiaal, wat trekt iedereen aan kleding aan, welke attributen nemen we van thuis mee en wat moet er geknutseld worden? Vergeet niet vooraf te oefenen alsof je voor het groene scherm staat. De kinderen zetten met een begeleider van Cinebergen het filmpje in elkaar en bedenken een titel. Bij mij in groep 4/5 waren ze erg trots op hun gave filmpje!

fantasievol

In groep 4 begrepen ze het idee goed. het duurde alleen wel wat langer voor ze ideeën kregen die ook echt uitvoerbaar waren. Heel leuk dat er ook meerdere achtergronden in een filmpje konden, er werd erg leuk mee gedacht. Het zou wel fijn zijn om de informatie iets eerder te krijgen zodat de ideeën wat kunnen rijpen en er meer tijd is voor het maken/ verzamelen van attributen. De resultaten waren super!

Inge Keijsper

Inge Keijsper

De Kennemerpoort

Gaaf

Goed georganiseerd en duidelijk geregeld

Pascalle van den  Broek

Pascalle van den Broek

Vlieger

Greenscreen

Maaike heeft onze school echt aan de hand meegenomen in de nieuwe wereld van het Green Screen, de kinderen waren heel enthousiast en het team was positief over de samenwerking. Er was veel ruimte om al onze ideeën vorm te geven en het werd een spetterend slot van onze projectweken.

Amanda Hilarius

Amanda Hilarius

De Overhael

Super leuke workshop

Het was een leuke workshop. Eerst een stuk instructie en al snel kon de klas aan het werk met een script en het maken van een filmpje. De resultaten zijn leuk geworden. We hadden de link met het filmpje ook al heel snel via de mail gekregen en ook bij vragen werd er heel snel op de mail gereageerd. Heel fijn! Ik heb het als een leuke en interessante workshop ervaren. Bedankt!

Liset Dekker

Liset Dekker

Sint Joseph