Let's Sing Together

Interesse? Neem contact op of login
Let's Sing Together
Samba Salad
Aanbieder
Samba Salad
Uitvoerder
-
Disciplines
Cultureel Erfgoed / Muziek
Leerjaar
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Schoolbreed / Workshop

Omschrijving

Een zowel leerzame, swingende en vrolijke kennismaking met de traditionele en hedendaagse Engelstalige muziek- en taalcultuur, eenvoudige zangtechnieken en presentatievorm.

Zeer uiteenlopende muziekstijlen aangepast aan het cognitieve niveau van de groep onder begeleiding van zowel een koordirigent als een gitarist. Verschillende aspecten van de zang zoals harmonie, ritme, achtergrondkoortjes en canonstijl komen aan bod.

De teksten zijn relatief makkelijk te onthouden en kunnen tussendoor aangegeven worden door een 'leader'. Hedendaags populair werk behoort (denk aan Ed Sheeran of Bruno Mars) ook tot het repertoire. Eenvoudige traditionals uit Calypso- of Amerikaanse Folk-cultuur lenen zich uitstekend voor jong en oud. Originele bewerkingen van Old MacDonalds Farm of de 'Monkey song' doen het heel goed bij de allerkleinsten.

Het repertoire leent zich uitstekend voor een energieke potpourri. De teksten zijn relatief makkelijk te onthouden, aangepast aan het niveau van de leeftijdsgroep. Onder begeleiding van de twee Samba Salad workshopleiders Herman Link en Rita Iny (met gitaar begeleiding en zang) staat binnen een paar uur de hele school op z’n grondvesten te zingen en te swingen.

Optioneel in overleg, tegen een redelijke extra vergoeding kan er gewerkt worden aan een presentatie voor andere klassen en/of de familie. Vraag om een aparte "op maat" offerte en de mogelijkheden.

Leerdoel

De kinderen leren over zelfvertrouwen, muzikaliteit, improvisatie, zangtechniek en uitspraak van de Engelse taal. Ze maken op speelse wijze kennis met verschillende ritmes en muziekstijlen.

Eigenschappen

Onderwijstype
PO en SO
Duur
60 minuten
Min aantal leerlingen
16
Min aantal groepen
1
Max aantal groepen
16
Locatie
Op school Klaslokaal of speelzaal de grootte is afhankelijk van het aantal deelnemers. Een gezamenlijke eindpresentatie in aula, gymzaal of op het schoolplein voor elkaar, ouders en familie is mogelijk. Vraag naar een "op maat" offerte hiervoor.
Lesmateriaal
Ja

Kosten

Basis prijs Alle gemeenten (p.g.)
€ 240,00

Ontvang 20% korting!

Bij een bestelling van 2 of meer groepen

Beschikbaarheid 2022/2023

  • Hele schooljaar

Beschikbaarheid 2023/2024

  • Hele schooljaar

Kenmerken

Disciplines
Cultureel Erfgoed / Muziek
Kerndoelen
12 / 54 / 56
21ste eeuwse vaardigheden
Creatief denken / Samenwerken
Stichting Leerplan Ontwikkeling
Waarnemen / Uitvoeren
Cultuur in de spiegel
Onderwerp
Samenzang, harmonie en beweging
Medium
Lichaam / Taal
Vaardigheden
Verbeelden / Conceptualiseren