School Op Stelten

Interesse? Neem contact op of login
School Op Stelten
Samba Salad
Aanbieder
Samba Salad
Uitvoerder
-
Disciplines
Dans / Muziek / Theater
Leerjaar
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Dagactiviteit / Schoolbreed / Voorstelling / Workshop

Omschrijving

De hele school maakt samen een spetterend voorstelling met percussie, expressie, zang en dans. Met School op Stelten verzorgt elke groep een eigen act als onderdeel van het optreden.

Op basis van een persoonlijk gesprek selecteert de school samen met Samba Salad een combinatie van workshops zoals Braziliaanse-, Afrikaanse-, Salsa-, Hip-Hop-dans, Capoeira, Bodypercussie, Afro- en Braziliaanse percussiespel en/of Afrikaans-, Gospel- en Popzang. Plezier staat voorop maar SOSdaagt zowel leerlingen als leerkrachten op inspirerende wijze uit tot teambuilding om hun creatieve grenzen te verkennen. Positieve energie en bezielingzijn de sleutelwoorden.

Wij reiken suggesties aan om op een eenvoudige manier je eigen kostuums en decor te creëren. Uiteindelijk worden de resultaten - onder regievoering en begeleiding van Samba Salad - verwerkt in een feestelijke en swingende show.

SOS is een op maat programma, aanleidingen zoals afscheid van een leerkracht, fusie van scholen, een eindfeestof juist aan het begin van een schooljaar zijn terugkerende thema's. Maar ook het verdiepen van een thema zoals een project over Afrika, Zuid-Amerika of een wereldreis behoren tot de talloze opties.

De ervaren workshopbegeleiders, Herman Link en Rita Inyweten de leerling te prikkelen, enthousiasmeren en geven hun de ruimte om nieuwe talenten in zichzelf te ontdekken. Zij werken regelmatig samen met o.a. Renato Bertolino (capoeira & maculele) en Gina Agsteribbe (dans).

Kost indicatie:Vanaf ± € 9,50 per leerling. Op basis van het aantal groepen en het aantal workshopleiders maakt het gezelschap een 'op maat' offerte met programmavoorstel en tijdsplanning. In overleg kan dit verder uitgewerkt worden tot een werkbaar plan. Voor grote scholen kan het programma gespreid worden over meerdere dagen. Het voorstel en de offerte zijn gratis.

Wat een energie! Sprankelend, meeslepend en inspirerend’. A. de Haan Docent/ICC-er OBS Meedhuizen.
‘Dit gezelschap is een absolute aanrader als je dynamiek, enthousiasme en professionaliteit wilt’. J. Voets / OR OBS Dassenburcht Nuenen
‘Meedenkend, met een luisterend oor en ook duidelijk de leiding nemend’E.Lakeman / OSO A.Roozendaal Amsterdam
Het was sprankelend, verrassend en zeer muzikaal. De kinderen genoten en ze werden uitgedaagd om meer te doen dan ze gewend waren. De repetities waren goed georganiseerd en de tijd werd goed bewaakt! De eindvoorstelling was super! Lideke van Riel / BS Liereland Alkmaar

Leerdoel

Samenwerking, kunstzinnige ontplooiing en teambuilding. De leerkrachten en leerlingen leren dat ze in een korte tijd samen iets heel moois kunnen maken waarmee je andere mensen heel blij kunt maken.

Eigenschappen

Onderwijstype
PO en SO
Duur
60 minuten les per groep & eindpresentatie
Min aantal leerlingen
16
Max aantal leerlingen
30
Min aantal groepen
3
Max aantal groepen
16
Locatie
Op school De afzonderlijke workshops kunnen plaatsvinden in klas- gym- of speelokaal. De uiteindelijke presentatie in aula, gymzaal of op het schoolplein. Een geluidssysteem met technicus wordt door Samba Salad meegenomen.
Lesmateriaal
Ja

Kosten

Prijs op maat

De kosten voor dit project worden op basis van uw wensen, in overleg bepaald.

Beschikbaarheid 2022/2023

  • Hele schooljaar

Beschikbaarheid 2023/2024

  • Hele schooljaar

Kenmerken

Disciplines
Dans / Muziek / Theater
Kerndoelen
54 / 55 / 57
21ste eeuwse vaardigheden
Samenwerken / Culturele en sociale vaardigheden
Stichting Leerplan Ontwikkeling
Onderzoeken / Uitvoeren
Cultuur in de spiegel
Onderwerp
Samen een voorstelling maken
Medium
Lichaam / Taal
Vaardigheden
Verbeelden / Conceptualiseren

Afbeeldingen

Waarderingen

Gemiddelde na 1 waardering

School op stelten

Het project sloot goed aan op ons schoolproject over landen. De samenwerking tussen Samba Salad en het team verliep goed! Kinderen en ouders waren enthousiast.

Femke Beekma

Femke Beekma

Liereland