School Op Stelten

Interesse? Neem contact op of login
School Op Stelten
Samba Salad
Aanbieder
Samba Salad
Uitvoerder
Samba Salad
Disciplines
Dans / Muziek / Theater
Leerjaar
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Dagactiviteit / Projectmatig / Schoolbreed / Voorstelling / Workshop

Omschrijving

De hele school maakt samen een voorstelling met muziek, dans en theater. School Op Stelten kan op verschillende manieren worden uitgewerkt. Samen met de school of organisatie maken wij een één- of meerdaags vullend programma, afhankelijk van de wensen en het beschikbare budget. Dit kan variëren zowel in lengte (uren) als in breedte (aanbod van disciplines, zie hiervoor ook ons complete workshopaanbod).

Verschillende aanleidingen zoals,afscheid van een leerkracht, fusie van scholen, een eindfeest of juist aan het begin van een schooljaar. Of het verdiepen van een thema zoals een project over Afrika, Zuid-Amerika, Europa, pesten, vrede, dans en milieu. De afgelopen 20 jaren heeft Samba Salad bijna alle thema's wel een keer gehad.

In groepen werken de kinderen samen met de kunstenaars en musici binnen disciplines zoals muziek, zang, dans, theater, zelf schrijven/bedenken van een lied/dans en zelfs je eigen decor ontwerpen en maken. Uiteindelijk worden de resultaten - onder regievoering van Samba Salad - verwerkt in een feestelijke en swingende presentatie voor de hele school, ouders, leerkrachten, buurtbewonersof bijvoorbeeld de bewoners van een verzorgingstehuis in de buurt.

School Op Stelten is inmiddels vele malen en met enorm veel succes uitgevoerd in heel Nederland voor allerlei vormen van onderwijs, ook het speciaal onderwijs. Één ding hebben al deze uitvoeringen gemeenschappelijk: School Op Stelten eindigt altijd in een grote happening en een onvergetelijke gebeurtenis voor iedereen!

Samba Salad werkt regelmatig samen met andere artiesten/docenten die het aanbod nog verder kunnen verbreden zoals bijvoorbeeld Renato Bertolino (capoeira en dans), Juliana Braga (Braziliaanse dans) en Nina Beem (dans expressie)

‘Wat een energie! Sprankelend, meeslepend en inspirerend’. A. de Haan Docent/ICC-er OBS Meedhuizen.
‘Dit gezelschap is een absolute aanrader als je dynamiek, enthousiasme en professionaliteit wilt’. J. Voets OR OBS Dassenburcht Nuenen
‘Meedenkend, met een luisterend oor en ook duidelijk de leiding nemend’E.Lakeman OSO A.Roozendaal Amsterdam

Leerdoel

De leerkrachten en leerlingen leren dat ze in een korte tijd samen iets heel moois kunnen maken waarmee je andere mensen heel blij kunt maken.

Eigenschappen

Onderwijstype
PO en SO
Duur
Dagvullend met workshops van 60 tot 75 minuten
Min aantal leerlingen
90
Max aantal leerlingen
340
Min aantal groepen
4
Max aantal groepen
12
Locatie
Op school De afzonderlijke workshops kunnen plaatsvinden in klas- gym- of speelokaal. De uiteindelijke presentatie in aula, gymzaal of op het schoolplein. Het is natuurlijk ook mogelijk - indien beschikbaar - de presentatie in een theater te laten plaatsvinden.
Lesmateriaal
Ja

Kosten

Prijs op maat

De kosten voor dit project worden op basis van uw wensen, in overleg bepaald.

Beschikbaarheid 2018/2019

  • Hele schooljaar

Beschikbaarheid 2019/2020

  • Hele schooljaar

Kenmerken

Disciplines
Dans / Muziek / Theater
Kerndoelen
54 / 55 / 57
21ste eeuwse vaardigheden
Samenwerken / Culturele en sociale vaardigheden
Stichting Leerplan Ontwikkeling
Onderzoeken / Uitvoeren
Cultuur in de spiegel
Onderwerp
Samen een voorstelling maken
Medium
Lichaam / Taal
Vaardigheden
Verbeelden / Conceptualiseren

Afbeeldingen

Waarderingen

Gemiddelde na 2 waarderingen

School op stelten

Het project sloot goed aan op ons schoolproject over landen. De samenwerking tussen Samba Salad en het team verliep goed! Kinderen en ouders waren enthousiast.

Femke Beekma

Femke Beekma

Liereland

School op stelten van Samba Salad

Het was sprankelend, verrassend en zeer muzikaal. De kinderen genoten en ze werden uitgedaagd om meer te doen dan ze gewend waren. De repetities waren goed georganiseerd en de tijd werd goed bewaakt! De eindvoorstelling was super!