School Op Stelten

Interesse? Neem contact op of login
School Op Stelten
Samba Salad
Aanbieder
Samba Salad
Uitvoerder
-
Disciplines
Dans / Muziek / Theater
Leerjaar
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Dagactiviteit / Projectmatig / Schoolbreed / Voorstelling / Workshop

Omschrijving

De hele school maakt samen een spetterend voorstelling met muziek, expressie, zang en dans. Met School op Stelten verzorgt elke groep een uniek deel van het optreden.

Workshops zoals Braziliaanse-, Afrikaanse- & flamencodans, capoeira, salsa en bodypercussie, Afro- en Braziliaanse percussiespel en Afrikaans-, Gospel- en popzang behoren o.a. tot het vaste School op Stelten repertoire. Samba Salad legt de lat graag hoog, plezier staat voorop maar toch prestatiegericht en daagt zowel leerlingen als leerkrachten op inspirerende wijze uit om hun creatieve grenzen te verkennen. Positieve energie en bezieling zijn hierbij de sleutelwoorden.

Wij bieden tevens suggesties om op een eenvoudige manier je eigen decor en kostuums te creëren. Uiteindelijk worden de resultaten - onder regievoering en begeleiding van Samba Salad - verwerkt in een feestelijke en swingende show voor de hele school en familieleden.School op Stelten is een op-maat programma, aanleidingen zoals afscheid van een leerkracht, fusie van scholen, een eindfeest of juist aan het begin van een schooljaar zijn terugkerende thema's. Maar ook het verdiepen van een thema zoals een project over Afrika, Zuid-Amerika, Wereldreis behoren tot de talloze opties.

De ervaren workshopbegeleiders en vaste performers van Samba Salad, Herman, Rita en Maya weten de leerling te prikkelen, enthousiasmeren en geven hun de ruimte om nieuwe talenten in zichzelf te ontdekken. Samba Salad werkt ook regelmatig samen met o.a. Renato Bertolino (capoeira & maculele) en Juliana Braga(Braziliaanse dans).

Kost indicatie:Vanaf ± € 8,50 per leerling. Minimale deelname van 120 leerlingen is een vereiste. Op basis van het aantal groepen en het aantal workshopleiders maakt het gezelschap een 'op maat' offerte met programmavoorstel en tijdsplanning. In overleg kan dit verder uitgewerkt worden tot een werkbaar plan. Voor grote scholen kan het programma gespreid worden over meerdere dagen. Het voorstel en de offerte zijn gratis.

Wat een energie! Sprankelend, meeslepend en inspirerend’. A. de Haan Docent/ICC-er OBS Meedhuizen.
‘Dit gezelschap is een absolute aanrader als je dynamiek, enthousiasme en professionaliteit wilt’. J. Voets / OR OBS Dassenburcht Nuenen
‘Meedenkend, met een luisterend oor en ook duidelijk de leiding nemend’E.Lakeman / OSO A.Roozendaal Amsterdam
Het was sprankelend, verrassend en zeer muzikaal. De kinderen genoten en ze werden uitgedaagd om meer te doen dan ze gewend waren. De repetities waren goed georganiseerd en de tijd werd goed bewaakt! De eindvoorstelling was super! Lideke van Riel / BS Liereland Alkmaar

Leerdoel

Samenwerking, kunstzinnige ontplooiing en teambuilding. De leerkrachten en leerlingen leren dat ze in een korte tijd samen iets heel moois kunnen maken waarmee je andere mensen heel blij kunt maken.

Eigenschappen

Onderwijstype
PO en SO
Duur
60 minuten les per groep & eindpresentatie
Min aantal leerlingen
120
Max aantal leerlingen
600
Min aantal groepen
4
Max aantal groepen
16
Locatie
Op school De afzonderlijke workshops kunnen plaatsvinden in klas- gym- of speelokaal. De uiteindelijke presentatie in aula, gymzaal of op het schoolplein. Het is natuurlijk ook mogelijk - indien beschikbaar - de presentatie in een theater te laten plaatsvinden.
Lesmateriaal
Ja

Kosten

Prijs op maat

De kosten voor dit project worden op basis van uw wensen, in overleg bepaald.

Beschikbaarheid 2020/2021

  • Hele schooljaar

Beschikbaarheid 2021/2022

  • Hele schooljaar

Kenmerken

Disciplines
Dans / Muziek / Theater
Kerndoelen
54 / 55 / 57
21ste eeuwse vaardigheden
Samenwerken / Culturele en sociale vaardigheden
Stichting Leerplan Ontwikkeling
Onderzoeken / Uitvoeren
Cultuur in de spiegel
Onderwerp
Samen een voorstelling maken
Medium
Lichaam / Taal
Vaardigheden
Verbeelden / Conceptualiseren

Afbeeldingen

Waarderingen

Gemiddelde na 2 waarderingen

School op stelten

Het project sloot goed aan op ons schoolproject over landen. De samenwerking tussen Samba Salad en het team verliep goed! Kinderen en ouders waren enthousiast.

Femke Beekma

Femke Beekma

Liereland

School op stelten van Samba Salad

Het was sprankelend, verrassend en zeer muzikaal. De kinderen genoten en ze werden uitgedaagd om meer te doen dan ze gewend waren. De repetities waren goed georganiseerd en de tijd werd goed bewaakt! De eindvoorstelling was super!