Maak je eigen Schoollied!

Interesse? Neem contact op of login
Maak je eigen Schoollied!
Samba Salad
Aanbieder
Samba Salad
Uitvoerder
-
Disciplines
Muziek / Literatuur
Leerjaar
5 / 6 / 7
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Projectmatig / Schoolbreed / Workshop

Omschrijving

Hoogste tijd voor een nieuw swingend schoollied? Veel scholen werden de afgelopen jaren de trotse bezitter van een eigentijds schoollied bedacht door de leerlingen samen met Samba Salad. Wellicht speelt er ook een maatschappelijk thema of moet de geschiedenisles opgeleukt worden?Ook heel geschikt als alternatief voor een Nederlandse- of Engelse taalles.

D.m.v. een associatiespel, jongleren de kinderen samen met de twee auteurs met woorden en zinnen tot er iets ontstaat dat lijkt op een couplet of refrein. Rijmen hoeft niet altijd als het maar lekker loopt. Rita Iny en Herman Link werken met een paar klassen uit de middenbouw aan de coupletten en refreinen van het gloednieuwe schoollied en voorzien het van pakkende muziek.

Uiteindelijk wordt het door de alle klassen aangeleerd, alles opgenomen en ingezongen door de hele school, en zo bewaard voor de toekomst. Het kan dus vervolgens gezongen worden tijdens een feestelijk presentatie en daarna voor de schoolmusical of andere feestelijke dag.

Een prachtige klus die verbinding en saamhorigheid brengt. Een fraaie muzikale weerspiegeling van de identiteit van de school. Elk lied is uniek. Succes verzekerd! Kijk naar het nieuwe schoollied van de Adelbertusschool in Alkmaar.

Deze workshop wordt altijd begeleid door twee uitvoerenden kunstenaars / docenten. Uiteindelijk is ook een presentatie aan de rest van de school en/of familie mogelijk. Een projectplan en offerte wordt op maat gemaakt.

Leerdoel

Teksten te schrijven op thema met als doel om vanuit niets een nieuw lied te scheppen. We spelen met woorden, zinnen en melodie tot er een couplet of refrein ontstaat.

Eigenschappen

Onderwijstype
PO
Duur
60 minuten schrijven & 30 minuten redactie
Min aantal leerlingen
15
Max aantal leerlingen
30
Min aantal groepen
1
Max aantal groepen
3
Locatie
Op school Klaslokaal met digibord voor het schrijven van het lied. Speelzaal met banken of stoelen om met alle klassen, (per klas) het liedje in te studeren. Eventueel presentatie op het schoolplein of gymzaal.
Lesmateriaal
Nee

Kosten

Prijs op maat

De kosten voor dit project worden op basis van uw wensen, in overleg bepaald.

Beschikbaarheid 2022/2023

  • Hele schooljaar

Beschikbaarheid 2023/2024

  • Hele schooljaar

Kenmerken

Disciplines
Muziek / Literatuur
Kerndoelen
5 / 9 / 54
21ste eeuwse vaardigheden
Creatief denken / Samenwerken
Stichting Leerplan Ontwikkeling
Onderzoeken / Uitvoeren
Cultuur in de spiegel
Onderwerp
Schrijf je eigen lied
Medium
Lichaam / Taal
Vaardigheden
Verbeelden / Conceptualiseren

Afbeeldingen