Ik... eh ik - Het Houten Huis & Nordland Visual Theatre

Interesse? Neem contact op of login
Ik... eh ik - Het Houten Huis & Nordland Visual Theatre
Cool kunst en cultuur
Aanbieder
Cool kunst en cultuur
Uitvoerder
-
Disciplines
Muziek / Multimedia / Theater
Leerjaar
5 / 6 / 7 / 8
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Voorstelling

Omschrijving

Wat als je hoofd overloopt van zelfkritiek, ambitie en perfectionisme? Je wilt te snel, te veel en vooral ook nog alles goed doen. Falen is geen optie. Langzaam verlies je grip op wat logisch is en begint je wereld ondersteboven te keren. De bejubelde en bekroonde muziektheatervoorstelling Ik... en ik van regisseur Elien van den Hoek en componist Martin Franke is terug!

Ik loop de laatste tijd te vaak tegen mezelf aan. Vanochtend vertrok ik op tijd van huis, maar eenmaal buiten bleek ik gedeeltelijk nog in bed te liggen. Toen ik ‘s avonds terugkwam, had mijn achtergebleven ik de deur geblokkeerd. Door het raam zag ik hem door het huis rennen. Alles was overhoop gehaald. De letters uit de computer waren in de koelkast gepropt, mijn goudvis zwom tussen de kamerplanten en m’n vuile was hing buiten te drogen. Hijzelf glipte snel weg in het schilderij. Nu verschuil ik me onder de dekens, maar ik weet dat hij me bekijkt…

Ik... en ik is de winnaar van twee Zilveren Krekels. Het Houten Huis en Nordland Visual Theater ontvingen de prijs voor ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie’. Ook decorontwerper en -bouwer Douwe Hibma viel in de prijzen. Hij kreeg een Zilveren Krekel voor ‘meest indrukwekkende podiumprestatie’ voor het decorontwerp van Ik... en ik.

“Eens in de zoveel tijd zie je een voorstelling die zo bizar goed is, dat je hem wel aan iedereen zou willen aanraden (...). Ik... eh ik van Het Houten Huis is zo’n meesterwerk.”- ***** de Volkskrant

"De ongebreidelde fantasie waarmee de makers al dit soort levenspijn voor jong en oud voel- en behapbaar maken, zorgen voor een wonderbaarlijk knap evenwicht" - Theaterkrant

Met een spectaculair draaiend decor!

Language no problem - voorstelling

Eigenschappen

Onderwijstype
PO en SO
Duur
60 minuten
Locatie
Theater De voorstelling speelt bij Cool kunst en cultuur.
Lesmateriaal
Ja

Kosten

Basis prijs Alle gemeenten (p.p.)
€ 6,00
Basis prijs Alkmaar (p.p.)
€ 6,00
Basis prijs Dijk en Waard (p.p.)
€ 5,50
Basis prijs Bergen (p.p.)
€ 6,00
Basis prijs Alkmaar-Schermer (p.p.)
€ 6,00
Basis prijs Alkmaar-Graft-De Rijp (p.p.)
€ 6,00

Beschikbaarheid 2023/2024

  • Datum(s)
  • 29 november 2023

Beschikbaarheid 2024/2025

  • Niet beschikbaar

Kenmerken

Disciplines
Muziek / Multimedia / Theater
Kerndoelen
54 / 55 / 56
21ste eeuwse vaardigheden
Creatief denken / Culturele en sociale vaardigheden
Stichting Leerplan Ontwikkeling
Waarnemen / Evalueren
Cultuur in de spiegel
Onderwerp
Perfectionisme / Onmacht / Loslaten
Medium
Lichaam / Voorwerpen
Vaardigheden
Waarnemen / Verbeelden

Afbeeldingen

Waarderingen

Gemiddelde na 3 waarderingen

Prachtige voorstelling met veel ruimte voor eigen interpretatie.

De kinderen en ik hebben onwijs genoten van deze voorstelling. Het decor was zeer uitdagend en afwisselend, waardoor de kinderen steeds geboeid bleven bij de voorstelling. Er was veel ruimte voor eigen interpretatie, waardoor we na afloop nog lange tijd over de voorstelling hebben gesproken. De kinderen reageerden enthousiast op de verschillende spelers.

Penny Rood

Penny Rood

De Regenboog

tof gemaakt, enigszins ingewikkeld

Mijn klas gaf aan het niet helemaal te snappen. Een bezoek aan het theater is sws een mooie aanvulling voor hun burgerschap.

Wendy Brouwer

Wendy Brouwer

Sint Joseph

Heel verschillend

De klas was heel erg verdeeld op de voorstelling. Een deel gaf lage cijfers, maar bekende ook dat ze er niet veel van hadden begrepen. De meeste kinderen gaven echter een 8, 9 of 10, vandaar dat ik een 9 heb ingevuld. De toelichting varieerde van saai tot spannend en cool, een enkeling werd draaierig van het decor. Als leerkracht vond ik het een mooie en interessante voorstelling. De voorbereiding sloot goed aan en we hebben nog genoeg om over na te praten!

Bart Tangeler

Bart Tangeler

Fonkelsteen