Digitaal componeren bij animatiefilm

Interesse? Neem contact op of login
Digitaal componeren bij animatiefilm
Artiance, Centrum voor de Kunsten
Aanbieder
Artiance, Centrum voor de Kunsten
Uitvoerder
Amanda Muller
Disciplines
Muziek / Multimedia
Leerjaar
7 / 8
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Projectmatig / Workshop

Omschrijving

We starten deze workshop door een stukje film zonder geluid te kijken en ervaren wat voor verschil dat maakt als we de muziek wel aanzetten. De geluidseffecten en muziek onder film bepaalt voor een groot gedeelte het gevoel dat de maker over wilt brengen.

Wij gaan in deze workshop digitale muziek en geluidseffecten componeren bij een animatiefilm.

We delen de klas op in groepjes en ieder groepje is verantwoordelijk voor zijn/haar gedeelte uit de film. De leerlingen leren in no time hoe het muziekprogramma werkt op hun device.

Aan het einde voegen we samen wat iedereen heeft gemaakt en zullen we luisteren hoe de hele animatiefilm klinkt met de eigen composities. Hier komt het aan op een goede concentratie, organisatie, timing en samenwerking. De spanning zal om te snijden zijn.

We nemen het geluid van de live uitvoering ook op en zetten dit onder de film. Dit resulteert in een prachtig eindresultaat om aan ouders en andere leerlingen te laten zien en horen.

Leerdoel

De leerlingen ervaren wat muziek en geluid voor meerwaarde heeft op hoe je een stukje film beleefd. De leerlingen leren om muziek en/of geluidseffecten te componeren bij een animatiefilm met het programma Chromelab. De leerlingen leren om emoties om te zetten naar klank en dit naar film te vertalen. De leerlingen kunnen precies op het juiste moment de geluidseffecten spelen.

Eigenschappen

Onderwijstype
PO en SO
Min aantal groepen
2
Locatie
De les is in het klaslokaal. Het is fijn als leerlingen in groepjes uiteen kunnen om zelfstandig aan hun opdracht te werken.
Lesmateriaal
Ja

Kosten

Basis prijs Alle gemeenten (p.g.)
€ 295,00

Kenmerken

Disciplines
Muziek / Multimedia
21ste eeuwse vaardigheden
Creatief denken / Samenwerken
Stichting Leerplan Ontwikkeling
Waarnemen / Uitvoeren
Cultuur in de spiegel
Medium
Voorwerpen / Taal
Vaardigheden
Verbeelden / Analyseren