Musical training

Interesse? Neem contact op of login
Musical training
Samba Salad
Aanbieder
Samba Salad
Uitvoerder
-
Disciplines
Dans / Muziek / Theater
Leerjaar
7 / 8
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Projectmatig / Workshop

Omschrijving

Om de leerkracht extra steun te geven bij het repetitieproces van de eind- of kerstmusical is deze intensieve workshop ideaal. Onze Samba Salad docent werkt met de groep aan de hand van enkele scenes uit de gekozen musical. De leerlingen krijgen eerst een paar eenvoudige drama- en zangspelletjes en vervolgens wordt er gewerkt aan zelfvertrouwen. Uiteindelijk worden de voorgeselecteerde scenes, liedjes en dansjes in de tweede deel van de workshop op het podium ‘gezet’.

De kinderen leren de vaak losse stukjes zang, dans en toneel met elkaar te verbinden in werkbareen praktische overgangen. Hoe je als groep het publiek verleidt met timing, mimiek en humor. Belangrijke aandachtspunten zijn hierbij het doseren van je energie en concentratievoor het onderling spel. Hoe je ook zonder tekst en met optimaal gebruik van lichaamshouding en gebaar, zelfs de kleinste rol kunt verdiepen. Waar en op welk moment je de focus kunt verleggen.

Met creatief en geïmproviseerd theaterspel leren de kinderen gebruik te maken van onverwachte situatiesop het podium. Het verdient aanbeveling om met de groep al enkele scenes te hebben gerepeteerd en dat enkele teksten uit het hoofd zijn geleerd. Zo wordt het effect van het coachen optimaal benut. Herman Link of Rita Iny– zelf professionele theatermakers sinds 1978 – slepen aan de hand van enkele scenes de groep mee en leert ze enkele eenvoudige technieken om scenes, samen en alleen, goed uit te kunnen beelden. Fantasie, samenwerking en focuszijn de kernwoorden. De leerkracht krijgt tegelijk enkele handige belangrijke tips en aanwijzingen mee om het daarop volgende repetitieproces te begeleiden.

Op basis van minimaal 2 sessies van 80 minuten. Op verzoek kunnen naar behoefde meerdere workshops ingepland worden in een reeks
. Ook is het mogelijk meerdere lesuren op een dag te plannen of op meerdere momenten gedurende een paar weken.

Leerdoel

Fantasie, samenwerking en focus zijn de kernwoorden.

Eigenschappen

Onderwijstype
PO en SO
Duur
vanaf 2 x 80 minuten
Min aantal leerlingen
15
Max aantal leerlingen
30
Min aantal groepen
1
Max aantal groepen
2
Locatie
Speellokaal

Kosten

Basis prijs Alle gemeenten (p.g.)
€ 360,00

Beschikbaarheid 2022/2023

  • Hele schooljaar

Beschikbaarheid 2023/2024

  • Hele schooljaar

Kenmerken

Disciplines
Dans / Muziek / Theater
Kerndoelen
54 / 57
21ste eeuwse vaardigheden
Creatief denken / Probleem oplossen
Stichting Leerplan Ontwikkeling
Onderzoeken / Uitvoeren
Cultuur in de spiegel
Onderwerp
Kinderen leren focus en vaardigheden m.b.t. muziektheaterspel
Medium
Lichaam / Taal
Vaardigheden
Waarnemen / Verbeelden