Kinderboekenweek:Poppentheater in de klas met voorstelling en workshop

Interesse? Neem contact op of login
Kinderboekenweek:Poppentheater in de klas met voorstelling en workshop
Poppentheater Belletje Sterk
Aanbieder
Poppentheater Belletje Sterk
Uitvoerder
Ellen Scholten
Disciplines
Beeldende kunst / Literatuur / Theater
Leerjaar
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Dagactiviteit / Voorstelling / Workshop

Omschrijving

Poppentheater Belletje Sterk uit Schoorl speelt de voorstelling uit een heel groot boek in een kleurrijk decor van karton. De verhalen zijn een verbeelding van een genomineerd prentenboek  uit de Kinderboekenweek of eigen verhaal . Alles is gemaakt van papier en karton; kleurrijke beelden en fantasie spreken tot de verbeelding. Er zijn 6 verschillende prentenboek voorstellingen. In overleg wordt een verhaal gekozen. De voorstelling wordt gespeeld op school en duurt ongeveer 40 minuten. Daarna is er in de klas de workshop: eigen pop maken en leren we een pop tot leven te wekken door spel- en stem oefeningen. In de Kinderboeken week pakken we het thema op.

Expressie , creativiteit ,samenwerken en speelplezier zijn de belangrijke ingrediënten van deze ochtend of middag gegeven door Ellen Scholten. Voor de presentatie maken we een eigen verhaal en onderzoeken daarvoor taal & poëzie. In de presentatie laten we zien wat we hebben gemaakt.

Leerdoel

Kinderen ervaren creativiteit, kleinschalig theater en een kleurrijke verbeelding van een boek/ verhaal in een voorstelling . Kinderen leren een pop te maken en deze door spel en stem-oefeningen tot leven te wekken. Wat we daarbij oefenen en leren: Zelfvertrouwen, Eigenwaarde, Respect voor de ander, Luisteren , Creatief Denken en Oplossen, Spanning- & Ontspanning en Speel Plezier.

Eigenschappen

Onderwijstype
PO en SO
Duur
in overleg
Min aantal leerlingen
4
Max aantal leerlingen
300
Min aantal groepen
1
Max aantal groepen
8
Locatie
Op school in speel lokaal of gymzaal wordt de voorstelling gespeeld. In de klas wordt de workshop gedaan.
Lesmateriaal
Ja

Kosten

Prijs op maat

De kosten voor dit project worden op basis van uw wensen, in overleg bepaald.

Beschikbaarheid 2023/2024

  • Hele schooljaar

Beschikbaarheid 2024/2025

  • Hele schooljaar

Kenmerken

Disciplines
Beeldende kunst / Literatuur / Theater
Kerndoelen
15 / 54 / 57
21ste eeuwse vaardigheden
Creatief denken / Culturele en sociale vaardigheden
Stichting Leerplan Ontwikkeling
Waarnemen / Uitvoeren
Cultuur in de spiegel
Onderwerp
theater maken en spelen
Medium
Taal / Grafische tekens
Vaardigheden
Waarnemen / Verbeelden

Afbeeldingen

Waarderingen

Gemiddelde na 5 waarderingen

Geweldig!

Ellen springt goed in op de individuele leerling (en de leerkracht). Het was weer een hele fijne samenwerking met een pracht resultaat in de speelzaal!

Heel mooi opgezet!

De kinderen keken vol verwondering naar de voorstelling. Zij hadden het er dagen later nog over. De opzet was heel goed gedaan en paste in de belevingswereld van de kinderen. Ellen kwam de kinderen halen met een fluit, de kinderen stonden meteen aan. Dit werkte heel motiverend. De workshop sprak goed aan bij de belevingswereld. Ellen heeft het goed opgezet, ook al was het met een grote groep kinderen. Alles verliep erg goed! Ik zou deze voorstelling met aansluitende workshop zeker aanraden!

Dewy Jonkman

Dewy Jonkman

Atalanta

Review project

Op 11 en 12 april werd de workshop bij ons op school gegeven. De kinderen en leerkrachten hebben het erg naar hun zin gehad. Het verhaal was leuk voor de groepen 1 t/m 4. Vanuit de collega´s van groep 3 en 4 hoorde ik dat de verwerking op een wat hoger niveau had gemogen. Voor de kleuters was het echt precies goed en ze vonden het erg leuk. Al met al hebben we twee leuke dagen gehad.

Isa Piersma

Isa Piersma

Koolvlet

Fantastisch!

3 dagen lang was Belletje Sterk bij ons op de campus. Alle kinderen en leerkrachten hebben ervan genoten! De prachtige voorstelling met dieren gemaakt van karton en daarna de workshop om zelf die prachtige dieren te kunnen maken. De kinderen waren enthousiast en betrokken. De combinatie voorstelling en workshop vonden wij heel fijn. Zo krijgen de kinderen niet alleen het theater mee maar zijn ze daarna ook zelf beeldend bezig. Een echte aanrader!

Hellen Duin

Hellen Duin

Columbus

Super ochtend in groep 4!

De kinderen genoten van de voorstelling. Ze vonden het al geweldig dat ze achter de muziek van de blokfluit aan mochten lopen. Het verhaal kenden ze, maar dat maakte niks uit. Ze genoten van de mooie poppen en het goed gespeelde verhaal. Na de pauze kwam Ellen in de klas om met de kinderen poppen te maken. De kinderen werkten met veel plezier. Ze hebben bijna 2 uur gewerkt aan hun poppen onder begeleiding van Ellen. Alle kinderen mochten in de poppenkast hun pop voorstellen met een zelf gemaakt rijmpje, alleen masr trotse koppies!! Een aanrader dus!

Marije Rabenberg

Marije Rabenberg

Liereland