Workshop | De kunst voorbij!

Interesse? Neem contact op of login
Workshop | De kunst voorbij!
Kranenburgh
Aanbieder
Kranenburgh
Uitvoerder
Museum Kranenburgh
Disciplines
Beeldende kunst / Cultureel Erfgoed / Multimedia
Leerjaar
7 / 8
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Rondleiding / Workshop

Omschrijving

Dit programma laat leerlingen in groep 7 en 8 kennismaken met kunst van toen en nu. Tijdens de museumwandeling komen er allerlei kunstvormen voorbij en ervaren ze een vorm van expressie die niet alledaags is. Door kunst te ontleden en te verbinden aan de eigen leefomgeving en hedendaagse maatschappelijke kwesties, leren ze anders kijken: naar de wereld, naar elkaar en naar zichzelf. Het programma koppelt kunst kijken aan kunst interpreteren én zelf kunst maken. Zo wordt het creatieve proces doorlopen: oriënteren (waarnemen), onderzoeken, uitvoeren en evalueren/reflecteren. Wat doet kunst met jou? En hoe zet je een eigen ervaring, gedachte of emotie om in beeldende elementen?

Tot 8 september 2022 kijken we naar de kleurrijke en geabstraheerde schilderingen van Leo Gestel die het landschap van Mallorca van meer dan 100 jaar geleden vastlegt. Hierna wordt er een sprong gemaakt in de tijd naar een hedendaagse zwart- wit fotograaf Bastiaan Woudt, die het abstraheren van de natuur en de mens als leidraad gebruikt. Dan eindigen wij met grafisch vormgever Felix Salut die de Galapagos Game heeft bedacht: een spel waarin je je eigen dieren en woorden kan maken uit 8 verschillende vormen. Enorme contrasten worden zichtbaar, maar kunnen we ook overeenkomsten ontdekken tussen deze drie verschillende kunstuitingen?

Leerdoel

Leerlingen komen in aanraking met kunst van toen en nu. Leerlingen leren hun mening vormen en formuleren over kunst. Leerlingen leren zichzelf uit te drukken via beelden / kunst. Leerlingen leren respectvol reflecteren op hun eigen werk en dat van anderen. Leerlingen leren hun eigen werk te presenteren aan elkaar en anderen. Leerlingen ervaren het plezier van kunst kijken én maken.

Eigenschappen

Onderwijstype
PO en SO
Duur
90 minuten museumbezoek
Min aantal groepen
1
Max aantal groepen
12
Locatie
Locatie aanbieder Museum Kranenburgh
Lesmateriaal
Ja

Kosten

Basis prijs Alle gemeenten (p.g.)
€ 89,00

Ontvang 10% korting!

Bij een bestelling van 3 of meer groepen

Beschikbaarheid 2021/2022

  • Hele schooljaar

Beschikbaarheid 2022/2023

  • Hele schooljaar

Kenmerken

Disciplines
Beeldende kunst / Cultureel Erfgoed / Multimedia
Kerndoelen
54 / 55
21ste eeuwse vaardigheden
Creatief denken / Kritisch denken
Stichting Leerplan Ontwikkeling
Waarnemen / Onderzoeken
Cultuur in de spiegel
Medium
Voorwerpen / Grafische tekens
Vaardigheden
Waarnemen / Verbeelden

Afbeeldingen