Workshop | De kunst voorbij!

Interesse? Neem contact op of login
Workshop | De kunst voorbij!
Kranenburgh
Aanbieder
Kranenburgh
Uitvoerder
Museum Kranenburgh
Disciplines
Beeldende kunst
Leerjaar
7 / 8
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Rondleiding / Workshop

Omschrijving

Dit interactieve kunstprogramma in Museum Kranenburgh laat leerlingen in groep 7 en 8 kennismaken met kunst van toen en nu. Waar kunstenaars van toen vooral de eigen omgeving en emoties met verf op het doek vastlegden, kennen de kunstenaars van nu weinig grenzen. Ze gebruiken de meest uiteenlopende materialen, technieken en onderwerpen. Van fotografie en schilderkunst tot sculpturen van afval en levende kunstwerken. En van het Bergense landschap tot global warming. Kunst gaat over de ander, jezelf en de wereld om ons heen. We gaan aan de hand van actieve opdrachten vanuit allerlei verschillende invalshoeken (letterlijk!) kijken naar kunst en hier samen over praten. Hierdoor leren leerlingen kritisch te kijken naar de wereld om hun heen, deze te bevragen en te interpreteren. Door kunst!

Leerdoel

Leerlingen komen in aanraking met kunst van toen en nu. Leerlingen leren hun mening vormen en formuleren over kunst. Leerlingen leren zichzelf uit te drukken via beelden / kunst. Leerlingen leren respectvol reflecteren op hun eigen werk en dat van anderen. Leerlingen leren hun eigen werk te presenteren aan elkaar en anderen. Leerlingen ervaren het plezier van kunst kijken én maken.

Eigenschappen

Onderwijstype
PO en SO
Duur
90 minuten
Min aantal groepen
1
Max aantal groepen
12
Locatie
Locatie aanbieder Museum Kranenburgh
Lesmateriaal
Nee

Kosten

Basis prijs Alle gemeenten (p.g.)
€ 120,00

Ontvang 10% korting!

Bij een bestelling van 3 of meer groepen

Beschikbaarheid 2022/2023

  • Hele schooljaar

Beschikbaarheid 2023/2024

  • Hele schooljaar

Kenmerken

Disciplines
Beeldende kunst
Kerndoelen
54 / 55
21ste eeuwse vaardigheden
Creatief denken / Kritisch denken
Stichting Leerplan Ontwikkeling
Waarnemen / Onderzoeken
Cultuur in de spiegel
Medium
Voorwerpen / Grafische tekens
Vaardigheden
Waarnemen / Verbeelden

Waarderingen

Gemiddelde na 1 waardering

De kunst voorbij

Wat een mooie combinatie: een echte oude kunstenaar uit Bergen, een grafisch vormgever en een moderne fotograaf! Door de diversiteit en de duidelijke uitleg was het een mooie en nuttige ervaring voor de kinderen. Geinig om te horen en te zien dat kinderen andere dingen zien dan ik; en ze kunnen het verwoorden ook. Zelf aan de gang met de blokken was fantastisch; ze hadden bijna geen uitleg nodig. Dus dat het aansloot was wel duidelijk. Zelfs de minst kunstminnende leerling vond het leuk!

Bernard Ordelman

Bernard Ordelman

Willem Alexander school