Inspiratiemiddag cultuur woensdag 24 mei


Afgelopen woensdag 24 mei was het zover: toen vond de inspiratiemiddag over cultuuronderwijs plaats. Na een korte gezamenlijke start bij Durf werd de groep in drieën onderverdeeld om meteen aan de slag te gaan. Een deel van het programma bestond uit korte pitches van de Cultuur Primair partners. Hierbij werd niet stil gezeten: we hebben onder andere gerapt, stopmotion-geanimeerd, toneel gespeeld en getekend.

Een ander onderdeel van de middag bestond uit verschillende presentaties over Cultuureducatie Met Kwaliteit. Er was beeldend, muziek, theater en dans. Ook hier bestonden de presentaties niet alleen uit luisteren: er werd gedanst en muziek gemaakt. Wist je bijvoorbeeld dat het mogelijk is om als water te dansen? De cultuurlessen kunnen namelijk aan vrijwel elk thema gekoppeld worden. En wist je dat beeldend onderwijs ook heel goed te combineren is met wetenschap & techniekonderwijs? Hierbinnen kun je dan weer kiezen voor bijvoorbeeld onderzoekend en ontdekkend leren of om met diverse technieken aan de slag gaan zoals timmeren, zagen of linoleum snijden. Natuurlijk is het ook mogelijk om de kunstvakken in te zetten om de zelfverzekerdheid van de leerlingen te stimuleren. Zo zorgen de theaterlessen er vaak voor dat leerlingen zich beter durven te uiten. En mocht je tegelijkertijd aan taalontwikkeling willen werken, kan dit ook meteen mee worden genomen in het lesplan!

We sloten de dag af met een hapje en drankje waarbij er kon worden nagepraat. Tijdens dit borrelmoment vond ook de prijsuitreiking plaats. Alle aanwezige scholen maakten kans op een kunstvoucher van €100,-. De gelukkige winnaars zijn De Cocon, De Kardinaal de Jong en De Vroonermeerschool. Van harte gefeliciteerd!