Doe-orgel

Interesse? Neem contact op of login
Doe-orgel
TAQA Theater De Vest
Aanbieder
TAQA Theater De Vest
Uitvoerder
-
Disciplines
Muziek
Leerjaar
5 / 6 / 7 / 8
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Leskist

Omschrijving

Iedereen kan plezier beleven aan orgels. Jong of oud, leeftijd is niet belangrijk. Ook als je (nog) niet kunt spelen is het orgel een uiterst boeiend instrument. Om naar te luisteren, om te bekijken en… om eens zelf te bouwen!

Het Doe-orgel is een bouwpakket in een leskist. Onder begeleiding van organist Elina Keijzer zetten de kinderen zelf een orgel in elkaar. De taken worden over groepjes verdeeld: het raamwerk in elkaar zetten, de pijpen sorteren, de toetsen sorteren. Daarna wordt alles samengebracht in het raamwerk: de magazijnbalg, de windlade, de toetsen en de pijpen. En dan… spelen maar!

Tip: kies als extra optie voor een speciale afsluiting van het project en bezoek met de klas het wereldberoemde Schnitger orgel in de Grote Kerk Alkmaar (zie hiervoor het project 'Bezoek het wereldberoemde Schnitger orgel in de Grote Kerk Alkmaar'). De leerlingen krijgen hierdoor niet alleen een prachtige demonstratie van de technische aspecten van het orgel, maar leren ook over de cultuurhistorische waarde van dit imposante instrument.

Eigenschappen

Onderwijstype
PO en SO
Locatie
In (klas)lokaal
Lesmateriaal
Ja

Kosten

Basis prijs Alle gemeenten (p.p.)
€ 3,50

Beschikbaarheid 2018/2019

  • Hele schooljaar

Beschikbaarheid 2019/2020

  • Hele schooljaar

Kenmerken

Disciplines
Muziek

Afbeeldingen