** UITVERKOCHT ** Unieke Zaken - Zwart op Wit

Interesse? Neem contact op of login
** UITVERKOCHT ** Unieke Zaken - Zwart op Wit
TAQA Theater De Vest
Aanbieder
TAQA Theater De Vest
Uitvoerder
-
Disciplines
Theater
Leerjaar
3 / 4
Gemeente
Alkmaar
Soort activiteit
Voorstelling

Omschrijving

** UITVERKOCHT ** Speciaal voor de viering van 500 jaar Grote Kerk in Alkmaar herneemt Unieke Zaken een van haar meest succesvolle producties en plaatst hem in het decor van de Grote Kerk Alkmaar; de lichtvoetige, cartooneske voorstelling 'Zwart op Wit' (2013).

Op een mooie dag liggen er twee poppen in de poppenwerkplaats op een werkbank. En het klinkt een beetje raar... maar deze twee poppen komen tot leven en vragen zich iets af: waar komen ze vandaan? Zijn zij gemaakt of zijn ze zomaar ontstaan? Meneer de Witt denkt dat ze zijn gemaakt, met naald en draad, getimmerd en geknutseld. Meneer Swart denkt dat dat onmogelijk is. Wie kan er nou zoiets mooist maken als hijzelf, of zoals De Witt? Nee, hij denkt dat ze op de een of andere manier zijn ontstaan. Samen gaan ze op onderzoek uit. Met donder, bliksem, winter en een specht zoeken ze naar antwoorden en besluiten dat ze zijn ontstaan. Of toch niet...?

Zwart Op Wit is "Darwin meets Buurman en Buurman. Met niet meer dan wat lappen, wat stukken hout en een paar aandoenlijke poppen weten Bolten en Morsch een complete wereld op te roepen”, aldus het NHD- Alkmaarse Courant (februari 2013).


Wie jarig is, trakteert! De Grote Kerk Alkmaar biedt deze voorstelling daarom gratis aan, samen met Unieke Zaken, TAQA Theater De Vest en de gemeente Alkmaar. Voor alle kinderen van de groepen 3 en 4 in de stad Alkmaar.

Eigenschappen

Onderwijstype
PO en SO
Locatie
Grote Kerk Alkmaar
Lesmateriaal
Ja

Kosten

Basis prijs Alkmaar (p.p.)
€ 0,00

Beschikbaarheid 2018/2019

  • Datum(s)
  • 1 oktober 2018
  • 2 oktober 2018
  • 3 oktober 2018
  • 4 oktober 2018
  • 5 oktober 2018

Beschikbaarheid 2019/2020

  • Niet beschikbaar

Kenmerken

Disciplines
Theater

Waarderingen

Gemiddelde na 8 waarderingen

Prachtige voorstelling

De kinderen hebben echt genoten van de voorstelling. Geen kind aan ze gehad.

Paul Bakker

Paul Bakker

Wegwijzer

Zwart op Wit

wat was het weer een heerlijke voorstelling! Super gespeeld de kinderen waren zeer enthousiast! Ben ik zelf ook! Dank

Femke Beekma

Femke Beekma

Liereland

zwart op wit

superleuk en origineel

Loes Kroeke

Loes Kroeke

De Kennemerpoort

Zwart op wit

Fantastische voorstelling, ondanks dat de taal soms net even boven het niveau van onze kleuters zat. Maar door het geweldige spel maakte dat niet uit! Het sloot verder niet helemaal aan op waar wij in de groepen mee bezig zijn, maar dat geeft niet. En de ervaring om eens in een kerk te komen was al een magisch iets op zich :-) Kleine tip... volgende keer even iets later beginnen, het is heel erg haasten om met zoveel jonge kleuters op tijd in de stad te kunnen zijn. Uiteindelijk begon de voorstelling evengoed nog later....

Manon Bakker

Manon Bakker

Wegwijzer

Unieke Zaken, Zart op Wit

Heel leuk gedaan, de spelers wisten de jonge kinderen heel goed te boeien.

Marina ten Velden

Marina ten Velden

Baeken

zwart wit

leuke en pittige voorstelling. unieke zaken is altijd goed en weet mooi op ieder niveau aan te spreken.

Inspirerende voorstelling

Deze voorstelling werd vakkundig uitgevoerd door twee mensen. Kinderen werden meegenomen in de fantasiewereld van de spelers. Zeiden spontaan: “ juf, dit is leuk!” En dat was het ook. Inspirerend hoe je met weinig hulpmiddelen een ander beeld kunt creëren. Zeker geschikt voor de leeftijd van 6 tot 8 jarigen. Ze vonden het prachtig.

Hester van  Knijff

Hester van Knijff

Kring