** UITVERKOCHT ** Het Mysterie van Alkmaar

Interesse? Neem contact op of login
** UITVERKOCHT ** Het Mysterie van Alkmaar
TAQA Theater De Vest
Aanbieder
TAQA Theater De Vest
Uitvoerder
-
Disciplines
Muziek / Theater
Leerjaar
5 / 6 / 7 / 8
Gemeenten
Alkmaar / Heerhugowaard / Bergen / Alkmaar-Schermer / Alkmaar-Graft-De Rijp / Langedijk
Soort activiteit
Voorstelling

Omschrijving

** UITVERKOCHT **

Een muzikaal theateravontuur in de Grote Kerk

In 2018 bestaat de Grote Kerk Alkmaar 500 jaar en om dat te vieren, produceert TAQA Theater De Vest de spectaculaire muziektheatervoorstelling ‘Het Mysterie van Alkmaar’, exclusief te zien in de monumentale kerk. Laat je meevoeren in een zinderend spannend avontuur. Zet je ogen en oren open, want je hebt alle verborgen aanwijzingen nodig om het mysterie te ontrafelen. Wie kraakt de code en redt daarmee de stad?

Maartje van de Wetering

De hoofdrollen van ‘Het Mysterie van Alkmaar’ worden vertolkt door actrice Maartje van de Wetering (winnares van tv-programma Maestro) en zangeres Laetitia Gerards. Ze nemen een compleet symfonieorkest mee op hun avontuur langs de verborgen plekken van de kerk. De overweldigende klanken van het 27-koppige orkest klinken door de galerijen, terwijl het publiek steeds verder verstrikt raakt in het wonderbaarlijke verhaal.

Een unieke belevenis

‘Het Mysterie van Alkmaar’ is een sensationele ontmoeting met klassieke muziek en de geheimen van vijf eeuwen Grote Kerk. Een unieke belevenis voor jong en oud! Het concept is ontwikkeld door Joris Nassenstein en Jan Pieter Koch van De Orkestkeuken. Lucas de Waard schrijft het script en Geert Lageveen tekent voor de regie.


Wie jarig is, trakteert! De Grote Kerk Alkmaar, TAQA Theater De Vest en de gemeente Alkmaar bieden deze voorstelling daarom gratis aan, aan alle kinderen van de groepen 5 tot en met 8.

Eigenschappen

Onderwijstype
PO en SO
Locatie
Grote Kerk Alkmaar
Lesmateriaal
Ja

Kosten

Basis prijs Alkmaar (p.p.)
€ 0,00
Basis prijs Heerhugowaard (p.p.)
€ 0,00
Basis prijs Bergen (p.p.)
€ 0,00
Basis prijs Alkmaar-Schermer (p.p.)
€ 0,00
Basis prijs Alkmaar-Graft-De Rijp (p.p.)
€ 0,00
Basis prijs Langedijk (p.p.)
€ 0,00

Beschikbaarheid 2018/2019

 • Datum(s)
 • 9 november 2018
 • 12 november 2018
 • 13 november 2018
 • 15 november 2018
 • 16 november 2018
 • 19 november 2018
 • 20 november 2018
 • 22 november 2018
 • 23 november 2018

Beschikbaarheid 2019/2020

 • Niet beschikbaar

Kenmerken

Disciplines
Muziek / Theater

Waarderingen

Gemiddelde na 12 waarderingen

Wat een Mysterie!!

Een geweldig mooie en spannende voorstelling! Wel heel anders dan anders: gaan zitten en kijken maar. Nee, vanaf het begin wordt je al wandelend meegenomen en het verhaal ingezogen. Indrukwekkend hoor! Het logistieke deel zat heel knap in elkaar, vond ik. Petje af voor de spelers, muzikanten én mensen van de regie. De klassieke muziek vond ik een verademing. Het enige minpuntje: de voorbereidende lessen waren té uitgebreid. De website zag er al heel spannend uit met gave filmpjes. We konden helaas niet met 24 kinderen tegelijk inloggen, zodat ze zelf de filmpjes konden bekijken.

geweldig

Het was geweldig ! 29 kinderen die geboeid hebben geluisterd en gekeken ...knap hoor !

Theo Kraakman

Theo Kraakman

Baeken

Het mysterie van Alkmaar

Een top project. De organisatie verliep soepel, de voorstelling was van hoge kwaliteit.

Maaike Koster

Maaike Koster

Kardinaal de Jong

Geweldig

Samen met de kinderen genoten van een prachtige voorstelling, wat een ervaring met al die klassieke instrumenten, sterspelers en prachtige decors erbij. Ook fijn dat we als school door het lesmateriaal en workshopl ons terdege op de voorstelling konden voorbereiden. Bedankt voor deze mooie ervaring! hartelijk groeten Chantal Delreu namens de leerkrachten van de groepen 5 t/m 8 Jules Verne Alkmaar

prachtige voorstelling

Wat een ontzettende leuke voorstelling! We hebben genoten van de sfeer, de prachtige locatie, de goede organisatie en het fijne spel en zang van de acteurs.

Karin Kolt

Karin Kolt

Cilinder

Mysterie van Alkmaar.

Erg leuk voor groep 6. Zangles van te voren sloot goed aan.

Thea Knop

Thea Knop

Liereland

ENERVEREND

Prachtige voorstelling, heel gevarieerd. Het liep alleen een half uur uit, waardoor we begeleidende ouders buiten lang moesten laten wachten.

Sylvia Hofstee

Sylvia Hofstee

De Sterrenwachter

Mysterie van Alkmaar

Erg leuk, goede acteurs, mooi verhaal, prachtige muziek! Indrukwekkend.

Mysterie van Alkmaar

Groep 8 vond het geweldig!

Astrid Neelissen

Astrid Neelissen

De Kennemerpoort

fantastische beleving!

mooi stuk, mooie zang! Top!

Ellis Schmidt

Ellis Schmidt

Teun de Jager

mysterie van Alkmaar

Om te beginnen hebben we mee kunnen doen aan de beleving van 500 jaar Alkmaar. De kinderen hebben kennis kunnen maken met een prachtige kerk en haar geschiedenis. Van tevoren was het eenvoudig om ze te enthousiasmeren en voor te bereiden door de website. We hebben hier lang niet alles van gedaan, maar dat geeft niet. Zo heeft iedere groep en leerkracht zijn eigen keuzemogelijkheden. Het zingen van de liedjes vond ik al te moeilijk.. wel mooi om naar te luisteren en ze te laten wennen aan deze muziek. Ik had het wel leuk gevonden wanneer er ook een eenvoudig refrein of liedje bij had gezeten wat iedereen echt zo mee had kunnen zingen. Ervaring van de kinderen: Ik kwam met een groepje van het speciaal onderwijs en 7 van de 8 vonden het echt mooi en interessant. Voor eentje was het te complex.. en een ander raakte in paniek/angst. Wij zijn zeer goed en rustig opgevangen hierbij. Het was even een momentje spannend toen we de deur niet meer in leken te kunnen. Gelukkig is het allemaal goed gekomen! En wat een prachtige voorstelling met een orkest dat meespeelt, super!!

Marijke Dijkstra

Marijke Dijkstra

Spinaker Kortenaerkade

fantastisch!!!

Een onverwachte actieve start met een soort rondleiding. De voorstelling zelf zeer knap en bijzonder. Grote aanrader.

Bettine Wuite

Bettine Wuite

Nexus