Jutkunst: beelden maken met spullen van het strand

Interesse? Neem contact op of login
Jutkunst: beelden maken met spullen van het strand
Kranenburgh
Aanbieder
Kranenburgh
Uitvoerder
Marie-Chantal Hoppenbrouwers
Disciplines
Beeldend
Leerjaar
5 / 6 / 7 / 8
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Workshop

Omschrijving

Met gejutte spullen van het strand, zoals hout, rubberen handschoenen, visnet, touw, etc maken de kinderen een 3D beeld. Ze leren hoe te verbinden met lijm, spijkers, schroeven en gereedschap. Ook leren ze kijken naar het fenomeen 3-dimensionaal; iets waar je om heen kunt lopen, kunst die aan alle kanten interessant en mooi moet zijn.

De kinderen maken de eerste les in groepjes van 2 of 3 kinderen een 3D beeld met de voorhande zijnde jutspullen, of van spullen die ze zelf hebben gevonden of meegenomen. Het mag abstract of realistisch zijn, als het maar een kunstobject wordt (geen gebruiksvoorwerp) wat aan alle kanten te bewonderen is.

In de tweede les gaan ze het gemaakte beeld verder afmaken en beschilderen, zodat er een aantrekkelijk en inspirerend kunstwerk ontstaat.

Leerdoel

Bijdrage leveren aan samenwerken: samen tot iets moois komen, zodat iedereen uit het groepje tevreden is en ieder zijn steentje bijgedragen heeft. Een schetsontwerp leren maken voordat je aan de slag gaat met het echte beeld. Leren 3D denken. Creatief omgaan met de materialen die aangeboden worden. Verbindingen leren maken zodat iets goed vastzit en niet meer uit elkaar valt; oftewel oplossingen bedenken. Kleuren mengen met de drie primaire kleuren bij het schilderen.

Eigenschappen

Onderwijstype
PO
Duur
eerste les anderhalf uur, tweede les een uur
Min aantal leerlingen
12
Max aantal leerlingen
30
Min aantal groepen
1
Max aantal groepen
4
Locatie
In (klas)lokaal Er wordt gewerkt met gereedschap dus er wordt iets meer lawaai gemaakt. Dat moet geen probleem zijn en er moeten planken of tafels zijn waarop getimmerd mag worden.

Kosten

Basis prijs Alle gemeenten (p.g.)
€ 225,00

Beschikbaarheid 2017/2018

  • Hele schooljaar

Beschikbaarheid 2018/2019

  • Hele schooljaar

Kenmerken

Disciplines
Beeldend
Kerndoelen
45 / 54 / 55
21ste eeuwse vaardigheden
Probleem oplossen / Samenwerken
Stichting Leerplan Ontwikkeling
Onderzoeken / Uitvoeren
Cultuur in de spiegel
Medium
Voorwerpen / Grafische tekens
Vaardigheden
Waarnemen / Verbeelden

Afbeeldingen