DE KUNSTDROMER

Interesse? Neem contact op of login
DE KUNSTDROMER
Kunstuitleen Alkmaar
Aanbieder
Kunstuitleen Alkmaar
Uitvoerder
-
Disciplines
Beeldende kunst / Theater
Leerjaar
3 / 4 / 5 / 6
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Workshop

Omschrijving

In Kunstuitleen Alkmaar kun je kunst lenen en kopen. Een schilderij, een foto, een beeld, sieraden en keramiek. Maar je kunt er ook heerlijk kunst kijken en beleven. De kunstdromer en haar huisdier Kameleon weten daar alles van!
De kunstdromer is een kunstkijker, kunstgenieter en een 'kunstkicker' bij uitstek. Ze stelt je voor aan heel verschillende kunstwerken. Met haar malle fratsen helpt ze je verder te kijken dan je neus lang is. Ze weet veel over materialen, technieken en kleurgebruik, maar vooral over het avontuur dat je met een kunstwerk kunt beleven. Want wist jij al dat er in een kunstwerk net zoveel verhalen zitten als je zelf maar kunt zien en verzinnen?
In groepjes kies je een kunstwerk uit om langer naar te kijken en je verzint hierbij een verhaal. Dit verhaal wordt een toneelstuk en je gebruikt de spannende kunstkast vol gekke spullen en verkleedkleren om dit te verbeelden. Tot slot laat je het toneelstuk met het kunstwerk aan je klasgenoten zien.

#luisteren #leren #kleur #rood #oranje #geel #groen #blauw #paars #roze #zwart #wit #bruin #expositie #tentoonstelling #workshop #doen #samenwerken #activiteit #verbeelding #acteren #toneelspelen #voorstelling #verkleden #fantasie #cultuur

Leerdoel

De leerlingen maken kennis met verschillende vormen van kunst. Door samenwerking leren ze van elkaar en van elkaars mening. Ze verwerven vaardigheden als creatief denken, samenwerken en communiceren. Kerndoelen: 44, 54, 55, 56

Eigenschappen

Onderwijstype
PO en SO
Duur
60 tot 90 minuten
Min aantal leerlingen
16
Max aantal leerlingen
40
Min aantal groepen
1
Max aantal groepen
1
Locatie
Locatie aanbieder
Lesmateriaal
Nee

Kosten

Basis prijs Alle gemeenten (p.p.)
€ 4,00

Beschikbaarheid 2022/2023

  • Hele schooljaar

Beschikbaarheid 2023/2024

  • Hele schooljaar

Kenmerken

Disciplines
Beeldende kunst / Theater
Kerndoelen
44 / 54 / 55
21ste eeuwse vaardigheden
Communiceren / Samenwerken
Stichting Leerplan Ontwikkeling
Waarnemen / Uitvoeren
Cultuur in de spiegel
Onderwerp
een toneelstuk maken
Medium
Taal / Grafische tekens
Vaardigheden
Waarnemen / Verbeelden

Afbeeldingen

Waarderingen

Gemiddelde na 1 waardering

kunstbeleving

Een hele leuke manier om op een ongedwongen manier de kinderen kennis te laten maken met kunst. Een toneelstuk als aktiviteit maakte het een zinvolle beleving!

Leoni Visser

Leoni Visser

Bello