Nieuw: Monsters kleien!

Interesse? Neem contact op of login
Nieuw: Monsters kleien!
Kranenburgh
Aanbieder
Kranenburgh
Uitvoerder
Museum Kranenburgh
Disciplines
Beeldende kunst
Leerjaar
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Rondleiding / Tentoonstelling / Workshop

Omschrijving

In de tentoonstellingen krijgen de leerlingen allerlei verschillende kunstvormen te zien. Zo komen we langs kunst die gemaakt is van graswortels. Hoe voelt dat eigenlijk? En hoe groeien die wortels dan? Er zijn ook allerlei patronen in te ontdekken die de kunstenaar heeft gemaakt. Kunnen we ze vinden en herkennen? Ook duiken we de fantasiewereld in van bekroond (Bergens!) kinderboekenillustrator Alice Hoogstad, waar we droomverhalen ontdekken en kleurmonsters tegenkomen. Uit welke vormen bestaan de monsters? Zijn ze lief of juist gevaarlijk? Hoe zie je dat? De tentoonstelling hangt vol met haar originele tekeningen uit verschillende boeken. Kunnen we samen het verhaal afmaken met onze eigen fantasie? We kijken en ontdekken de tentoonstelling door met elkaar in gesprek te gaan en allerlei leuke opdrachten en spelletjes te doen. Vol inspiratie van de tentoonstellingen, gaan de leerlingen zelf aan de slag met de workshop. Met deze lange workshop gaan ze hun eigen monsters tot leven wekken door ze zelf te maken van klei! 

Het programma duurt 2 uur in totaal, waarbij de workshop 1 uur in beslag neemt. Tussendoor is er tijd voor een glaasje drinken en wat te eten. De rondleiding en workshop zijn afgestemd op de leeftijd van de leerlingen.

Leerdoel

De leerlingen leren wat een museum is en wat je daar allemaal kunt bekijken en doen. De leerlingen leren dat kunst in allerlei verschillende vormen bestaat: schilderijen, fotografie, tekeningen, graskunst... De leerlingen leren dat kunst van nu heel anders is dan kunst van 100 jaar geleden. De leerlingen leren dat je een eigen mening mag en kan hebben over kunst. De leerlingen leren om eigen associaties te maken bij een kunstwerk door deze samen te analyseren en te interpreteren. De leerlingen leren door kunst heel anders te kijken naar hun eigen omgeving. De leerlingen leren om hun eigen idee/fantasie om te zetten in een 3-dimensionaal kunstwerk.

Eigenschappen

Onderwijstype
PO en SO
Duur
120 minuten
Locatie
Locatie aanbieder Museum Kranenburgh, Bergen U kunt gratis parkeren op ons parkeerterrein voor de deur.
Lesmateriaal
Ja

Kosten

Basis prijs Alle gemeenten (p.g.)
€ 180,00

Beschikbaarheid 2023/2024

  • Periode(s)
  • Van 1 januari 2024 tot 7 april 2024

Beschikbaarheid 2024/2025

  • Niet beschikbaar

Kenmerken

Disciplines
Beeldende kunst
Kerndoelen
54 / 55
21ste eeuwse vaardigheden
Creatief denken / Communiceren
Stichting Leerplan Ontwikkeling
Waarnemen / Uitvoeren
Cultuur in de spiegel
Medium
Voorwerpen
Vaardigheden
Waarnemen / Verbeelden

Afbeeldingen