UITVERKOCHT: Pinocchio Effect (10+) | Scapino Ballet & Maas Theater en Dans

Interesse? Neem contact op of login
UITVERKOCHT: Pinocchio Effect (10+) | Scapino Ballet & Maas Theater en Dans
TAQA Theater De Vest
Aanbieder
TAQA Theater De Vest
Uitvoerder
-
Disciplines
Dans / Multimedia / Theater
Leerjaar
7 / 8
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Voorstelling

Omschrijving

Scapino Ballet Rotterdam, theatermaakster Cecilia Moisio en Maas theater en dans slaan de handen ineen voor een voorstelling vol humor over een serieus onderwerp: liegen. Zowel ouders als kinderen jokken tegen elkaar, maar dikwijls liegen we ook tegen onszelf. Vaak zijn dat leugentjes om bestwil, maar soms ook verraderlijk bedrog. En terwijl de een makkelijk liegt, blijft de ander met een schuldgevoel zitten. Waar komt die drang om te liegen toch vandaan?

In ‘Pinocchio Effect’ wonen de dansers als één familie samen in een huis vol geheime kamers. Ze proberen elkaar te manipuleren of te ontsnappen aan de realiteit. Langzaam komen hun leugens en waarheden aan het licht en tonen zij hun ware aard. Zet je schrap voor de allerslechtste voorstelling van de hele wereld, met theater, live-video, nietsverhullende performances en dans die niet kan liegen!

Eigenschappen

Onderwijstype
PO en SO
Locatie
Theater Grote Zaal van TAQA Theater De Vest

Kosten

Basis prijs Alle gemeenten (p.p.)
€ 4,50

Beschikbaarheid 2023/2024

  • Datum(s)
  • 26 februari 2024

Beschikbaarheid 2024/2025

  • Niet beschikbaar

Kenmerken

Disciplines
Dans / Multimedia / Theater
21ste eeuwse vaardigheden
Communiceren / Culturele en sociale vaardigheden

Waarderingen

Gemiddelde na 3 waarderingen

Pinocchio Effect

Met groep 6,7, en 8 naar deze voorstelling geweest. Het sloot totaal niet aan bij de beleveniswereld van deze leeftijd. Misschien dat het voor 13+ wel geschikt is, maar niet voor basisschoolkinderen. Zowel de boodschap als de fysieke voorstelling hebben velen als aanstootgevend ervaren.

Olivia Kleijwegt

Olivia Kleijwegt

Vlieger

Vulgair en niet passend bij de leeftijd, we zijn bijna weggelopen

De de eerste helft voorstelling kwam wat traag op gang, was soms lastig te begrijpen voor de kinderen, maar was verder best oké. De tweede helft ging over liegen tegen jezelf en werd geïntroduceerd door twee vrouwen in een mannelijk naaktpak die al piemel-zwiepend en met de heupen stotend op het decor stonden. Zij riepen kort "ik ben de keizer" en hadden een kroon op, waarmee voor de kinderen de verwijzing naar het sprookje van de kleren van de keizer maar duidelijk moest zijn. We werden vooraf gewaarschuwd over dat er drankgebruik en suggestie van overspel in het stuk voorkwam, dus dat was behandeld, over vulgair exhibitionisme was echter niets gezegd. Ik ben mijn hele verdere lesdag nog bezig geweest met het nuanceren en toelichten van de voorstelling. Ik begrijp dat kunst soms gemaakt kan zijn om te provoceren. Een vereiste is dan echter wel dat deze provocatie door het publiek begrepen moet kunnen worden.

Karel Schoonderwoerd

Karel Schoonderwoerd

De Fontein

Erg leuk en grappig

We vonden de voorstelling erg leuk om te kijken. Wel belangrijk om van te voren te bespreken in de klas waar het project over gaat, en dat het niet om 'ballet' ging. Het onderwerp was wel zwaar voor een enkeling, omdat er herkenbare stukken in zaten die misschien zich thuis ook afspelen. De naakt pakken waren natuurlijk hilarisch en enorm haram.

Rixt Nieuweboer

Rixt Nieuweboer

De Stek