Alles leuk en aardig - Malou van Sluis **UITVERKOCHT**

Interesse? Neem contact op of login
Alles leuk en aardig - Malou van Sluis **UITVERKOCHT**
Cool kunst en cultuur
Aanbieder
Cool kunst en cultuur
Uitvoerder
-
Disciplines
Theater
Leerjaar
1 / 2
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Voorstelling

Omschrijving

Alles leuk en aardiggaat over elkaar beetnemen. Over stiekeme trucjes, elkaar uitdagen, grenzen verkennen en over ‘genoeg is genoeg’. Geintjes uithalen bij degene die je liefhebt, is misschien wel het allerleukste. Maar wat nou als iemand je grapje niet zo leuk vindt?

Alles leuk en aardig is een vrolijke, aanstekelijke voorstelling over vriendschap voor iedereen die van een beetje (on)gein houdt. Geïnspireerd door het boek Driehoek van Mac Barnett & Jon Klassen neemt Malou van Sluis de humor van jonge kinderen onder de loep.

Malou van Sluis combineert gevoelige thema’s met lichtvoetige personages en creëert sfeer en liefdevolle verhalen. Intieme, eigenzinnige, beeldende en fantasierijke voorstellingen waarbij het publiek dicht op de huid van de spelers zit.

Eerder maakte Malou de voorstelling We hebben er een geitje bij (naar het gelijknamige prentenboek) en VaarWel met muzikant Maarten Zaagman.

"Malou kan als geen ander met weinig woorden, middelen en mooie bewegingen de kinderen meenemen op een wonderlijke reis. [..] Haar voorstellingen zijn inhoudelijk sterk en hebben een hoge spelkwaliteit." Ingrid Wolff - artistiek leider Festival 2 Turven Hoog.

Eigenschappen

Onderwijstype
PO en SO
Duur
45 minuten
Locatie
Theater De voorstelling speelt bij Cool kunst en cultuur.

Kosten

Basis prijs Alle gemeenten (p.p.)
€ 5,50
Basis prijs Alkmaar (p.p.)
€ 5,50
Basis prijs Dijk en Waard (p.p.)
€ 5,00
Basis prijs Bergen (p.p.)
€ 5,50
Basis prijs Alkmaar-Schermer (p.p.)
€ 5,50
Basis prijs Alkmaar-Graft-De Rijp (p.p.)
€ 5,50

Beschikbaarheid 2022/2023

  • Datum(s)
  • 10 oktober 2022
  • 11 oktober 2022

Beschikbaarheid 2023/2024

  • Niet beschikbaar

Kenmerken

Disciplines
Theater
Kerndoelen
37 / 54 / 56
21ste eeuwse vaardigheden
Communiceren / Culturele en sociale vaardigheden
Stichting Leerplan Ontwikkeling
Waarnemen
Cultuur in de spiegel
Onderwerp
Vriendschap / Grenzen verkennen / Ik en de ander
Medium
Lichaam / Voorwerpen
Vaardigheden
Waarnemen / Verbeelden

Afbeeldingen

Waarderingen

Gemiddelde na 2 waarderingen

Alles leuk en aardig

De voorstelling startte erg laat, waardoor er veel onrust was. De meeste kinderen vonden het 'poepgrapje' erg leuk, maar er waren ook kinderen die de voorstelling saai vonden. Doordat er niet gesproken werd was het soms lastig te volgen. Onze kinderen vonden dat het pesten was wat er gebeurde en riepen dan ook regelmatig; Je moet stop hou op zeggen. We misten van tevoren de lesbrief, nu was het vanuit school een onvoorbereid bezoek. We hebben wel mail gehad dat de lesbrief nog kwam, maar helaas. Het was erg leuk dat we aan het einde van de voorstelling nog even op het podium mochten kijken met de hele klas.

Mariska Severein

Mariska Severein

De Helix

Erg Leuk

we hebben erg genoten van de voorstelling. De kinderen konden erg goed aangeven waar de voorstelling over ging en sloot goed aan bij hun beleving. Ook kwam het verhaal ondanks dat er niet gesproken werd goed over. Erg leuk dat de kinderen na afloop even het toneel op mochten.

Marielle van Leeuwen

Marielle van Leeuwen

Fonkelsteen