Het Ministerie van Onverrichter Zake - De verdwijning van Clifford Sinclair

Interesse? Neem contact op of login
Het Ministerie van Onverrichter Zake - De verdwijning van Clifford Sinclair
TAQA Theater De Vest
Aanbieder
TAQA Theater De Vest
Uitvoerder
-
Disciplines
Theater
Leerjaar
3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Voorstelling

Omschrijving

Clifford Sinclair is een ontdekkingsreiziger van grote klasse en enig in zijn soort. Hij heeft bijna alles al ontdekt, maar wil nog drie grootse avonturen toevoegen aan zijn levenswerk. Omdat zijn lichaam wat stram wordt en hij moeite heeft om zich dingen te herinneren, neemt hij een assistent aan om zijn nieuwe expedities voor te bereiden: Prima, Primi, Primo of hoe hij ook heet. Ondanks zijn drukke leven heeft Clifford tijd om naar ons theater te komen om te vertellen over zijn buitengewone ontdekkingen. En assistent Primi, Prima, Primo of hoe hij ook heet komt mee.

Het Ministerie van Onverrichter Zake, het jeugdtheatergezelschap van Niek van der Horst en Daniëlle Wagenaar, duikt in de wereld van opscheppers, avonturiers en ontdekkingsreizigers. Tegelijk nemen ze ouders en hun vergeetachtigheden als inspiratie. Want wat gebeurt er als je zo oud bent dat je herinnering fantasie wordt? Of maakt dat helemaal niets uit?

Eigenschappen

Onderwijstype
PO en SO
Locatie
Theater Kleine Zaal van TAQA Theater De Vest

Kosten

Basis prijs Alle gemeenten (p.p.)
€ 4,00

Beschikbaarheid 2022/2023

  • Datum(s)
  • 23 januari 2023

Beschikbaarheid 2023/2024

  • Niet beschikbaar

Kenmerken

Disciplines
Theater

Waarderingen

Gemiddelde na 2 waarderingen

De verdwijning van Clifford Sinclair

Het was ok. Niet alle leerlingen waren even geboeid. Ze snapten het verhaal wel maar wisten niet ze goed wat ze er nou mee moesten. Ook hebben we ons geergerd aan het praten en naar de wc gaan van leerlingen van andere scholen. Stukje theateropvoeding hoort ook bij theaterbezoek. Daar kon het gezelschap niet zoveel aan doen. Lastig is de grens tussen wat de spelers aan reactie willen en wanneer het stil moet zijn vanwege wat er gebeurt op toneel. Dit hadden de spelers niet helemaal in de hand.

Anneke Bakker

Anneke Bakker

De Fontein

Mooi verhaal voor jong en oud

Een mooi theaterstuk over dementie. Voor oudere groepen goed te begrijpen en voor volwassenen zeker. De jongere kinderen kunnen dit weer heerlijk relativeren. Een aanrader.

Kevin Jadoul

Kevin Jadoul

De Kennemerpoort