Oorlogswinter - Toneelgroep De Jonge Honden

Interesse? Neem contact op of login
Oorlogswinter - Toneelgroep De Jonge Honden
TAQA Theater De Vest
Aanbieder
TAQA Theater De Vest
Uitvoerder
-
Disciplines
Theater
Leerjaar
7 / 8
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Voorstelling

Omschrijving

Als de Duitsers in 1940 Nederland binnentrekken, heeft Michiel van Beusekom eerst nog het gevoel dat hij in een spannend jeugdboek beland is. Maar al gauw wordt hem duidelijk dat oorlog niet iets is om je op te verheugen. In de laatste oorlogswinter (die van 1945) raakt Michiel betrokken bij het verzorgen van een Engelse piloot, die in de bossen achter zijn huis is neergestort. Michiel probeert de lange winter zo goed mogelijk door te komen, maar komt steeds meer alleen te staan. Zijn vader wordt opgepakt en zijn zus praat haar mond voorbij. Wie kan Michiel eigenlijk nog wel vertrouwen?

Oorlogswinter van Jan Terlouw is Nederlands bekendste jeugdboek over de Tweede Wereldoorlog en bestaat in 2022 precies vijftig jaar. Theatergroep De Jonge Honden bewerkte het boek tot een spannende voorstelling over vriendschap, vertrouwen en volwassen worden in een oorlog. Niets is wat het lijkt, niemand is te vertrouwen en nergens ben je écht veilig.


"Grijs overheerst ook in de strakke vormgeving. Handzame blokken transformeren tot huiskamer, schuilhol en zelfs rammelend
rijtuig. De gestileerde video-animaties op het achterdoek zijn veelzeggend, zonder historische of anekdotische verwijzingen. Twee musici voeren de spanning op met snerpende klanken op snaren en toetsen." De Volkskrant (vier sterren)

Eigenschappen

Onderwijstype
PO en SO
Duur
90 minuten
Locatie
Theater De Grote Zaal van TAQA Theater De Vest.

Kosten

Basis prijs Alle gemeenten (p.p.)
€ 4,00

Beschikbaarheid 2021/2022

  • Datum(s)
  • 7 februari 2022

Beschikbaarheid 2022/2023

  • Niet beschikbaar

Kenmerken

Disciplines
Theater