Lampje - Maas theater en dans

Interesse? Neem contact op of login
Lampje - Maas theater en dans
TAQA Theater De Vest
Aanbieder
TAQA Theater De Vest
Uitvoerder
-
Disciplines
Muziek / Theater
Leerjaar
7 / 8
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Voorstelling

Omschrijving

“Nee, een licht ben je niet, Lampje. Als je iets moet onthouden, vergeet je het en als je iets wil vergeten, komt het steeds weer terug in je hoofd.” “Ga liggen, wind. Af!” Maar de wind is geen hond en verandert in een storm, dus dan gaat alles mis. Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, komt in een woest avontuur terecht.

Moniek Merkx maakte in 2019 een theaterbewerking van Lampje, het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap dat euforische recensies kreeg en vier boekenprijzen won waaronder de Gouden Griffel. De theaterversie van Lampje is een beeldende vertelling met poëtisch uitzicht op zee, woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes van Djurre de Haan (AWKWARD i). Het publiek reageerde unaniem lovend en de voorstelling won de Podiumkidsprijs 2020. Nu komt Lampje terug naar de theaters.


"Intens mooie, melancholieke en toch grappige voorstelling. (...) Werkelijk alles is mooi aan deze Lampje" Noord-Hollands Dagblad

"Lampje is zó levensecht dat het lijkt alsof ze uit het boek tevoorschijn is gesprongen” Trouw

“Zelden heb ik een publiek zo anderhalf uur lang ademloos zien kijken naar een jeugdvoorstelling. Als Lampje je eenmaal te pakken heeft, laat zij je niet meer los” Friesch Dagblad

Eigenschappen

Onderwijstype
PO en SO
Duur
85 minuten
Locatie
Theater De Kleine Zaal van TAQA Theater De Vest.
Lesmateriaal
Ja

Kosten

Basis prijs Alle gemeenten (p.p.)
€ 4,00

Beschikbaarheid 2021/2022

  • Datum(s)
  • 22 november 2021
  • 23 november 2021

Beschikbaarheid 2022/2023

  • Niet beschikbaar

Kenmerken

Disciplines
Muziek / Theater

Waarderingen

Gemiddelde na 1 waardering

Magisch mooi

Heel knap hoe een vuurtoren, rotsen, haven, 'griezelhuis', kermis, zeemeermin, en wat al niet meer op houten planken werkelijkheid worden gemaakt. Ook de thematiek is sterk, want behoorlijk heftig, met daarin dus veel emoties maar ook zeker ruimte voor een lach.