Unieke Zaken - Ieorg Idur

Interesse? Neem contact op of login
Unieke Zaken - Ieorg Idur
TAQA Theater De Vest
Aanbieder
TAQA Theater De Vest
Uitvoerder
-
Disciplines
Theater
Leerjaar
1 / 2 / 3
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Voorstelling

Omschrijving

Roald Dahl schreef Ieorg Idur in 1990, het laatste boek dat tijdens zijn leven uitgegeven werd. Het is een ontwapenend feelgood-verhaal over de stiekeme verliefdheid van een buurman op zijn buurvrouw en het geheim van een verdacht snel groeiende schildpad. Dit verhaal is door Unieke Zaken bewerkt tot een levend prentenboek vol cartooneske gebeurtenissen, muziek, toverspreuken en uiteraard... schildpadden.

Meneer Hoppe is een rustige, verlegen man. Hij woont al jaren alleen en is dol op tuinieren en klussen. Naast hem woont de
flamboyante mevrouw Zilver, samen met haar huisschildpadje Rudi. Vanaf de eerste dag dat Meneer Hoppe haar zag is hij verliefd op haar, maar durft dat niet te zeggen. Wanneer mevrouw Zilver hem vraagt of hij misschien iets weet om Rudi te laten groeien, grijpt meneer Hoppe zijn kans. Hij verzint een plan - even briljant als krankzinnig - om zo het hart van mevrouw Zilver te winnen.

Deze parel van Unieke Zaken gaat opnieuw de theaters in! Het publiek was unaniem lovend: “Erg leuk. Heerlijk in de beleving van het 4+ kind! Mooie, goede, pakkende muzikale ondersteuning.” “Veel creatieve eyecatchers. Ook echt het gevoel van Roald Dahl.” “Wat een lieve voorstelling! Met helemaal jullie handtekening – jullie personalisaties, de muziek en kleine grappen die zo mooi werken.”

Eigenschappen

Onderwijstype
PO en SO
Locatie
Theater de Kleine Zaal van TAQA Theater De Vest
Lesmateriaal
Ja

Kosten

Basis prijs Alle gemeenten (p.p.)
€ 4,00

Beschikbaarheid 2020/2021

  • Datum(s)
  • 28 september 2020
  • 29 september 2020

Beschikbaarheid 2021/2022

  • Niet beschikbaar

Kenmerken

Disciplines
Theater
Kerndoelen
37 / 54 / 55
21ste eeuwse vaardigheden
Creatief denken
Stichting Leerplan Ontwikkeling
Waarnemen
Cultuur in de spiegel
Onderwerp
Roald Dahl
Medium
Lichaam / Taal
Vaardigheden
Waarnemen