En toen/nu?

Interesse? Neem contact op of login
En toen/nu?
Artiance, Centrum voor de kunsten
Aanbieder
Artiance, Centrum voor de kunsten
Uitvoerder
Kiki Boot
Disciplines
Dans
Leerjaar
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Voorstelling

Omschrijving

Stel je voor, je wordt wakker en overal om je heen is water. Je sokken zijn nat, je speelgoed drijft voorbij en de wind suist om je oren… En toen?

Gaan we op onderzoek uit of blijven we lekker binnen?

De twee dansers hebben ieder hun eigen plan. We duiken in het diepe en laten
ons meevoeren in een stroom van avontuur. We zwemmen, we drijven, we golven,
we zinken… En nu?

Een dansvoorstelling geïnspireerd op de watersnoodramp uit 1953. ‘En toen/nu?’ sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek: geschiedenis. De voorstelling is gekoppeld aan een belangrijke gebeurtenis uit de Nederlandse geschiedenis.

Tijdens de voorstelling ontdekken de dansers dat er iets aan de hand is. Ze gaan op onderzoek uit en bedenken hoe ze hiermee om kunnen gaan. De voorstelling wordt gespeeld door twee dansers die middels beweging een verhaal vertellen over het te veel aan water. Gaan ze dit kunnen oplossen? Het is een interactieve voorstelling waarin de kinderen soms te hulp mogen schieten.

De kinderen zitten rondom het toneel en zitten zo dicht op de huid van de dansers. Het toneelbeeld bestaat uit 53 glazen potjes met water die de overstroming kunnen symboliseren.

Na de voorstelling praten we kort na over de verhalen die de kinderen hebben beleefd. Daarna komen we zelf in beweging door middel van bewegingsopdrachten waarbij de kinderen voornamelijk improviserend dansen (individueel en samen).

Leerdoel

- Kiek&Lot werken samen met een klas en zullen door middel van hun werkwijze een breed beeld van dans bewerkstelligen. - Door het drieluik worden de leerlingen op verschillende manieren geprikkeld: ze kijken, ervaren, beleven en doen. Tijdens de 3 momenten voert ‘dans’ en ‘het lichaam’ de boventoon. De leerlingen zijn elke keer fysiek aan het werk. De voorstelling is voor iedereen interessant. Ongeacht jongens/meisjes en leeftijd >> dansers/docenten differentiëren en passen aan naar leeftijd. De kinderen worden geënthousiasmeerd. De kinderen worden geprikkeld om over het thema duurzaamheid na te denken. De kinderen kunnen hun eigen betekenis aan dans/beweging verbinden.

Eigenschappen

Onderwijstype
PO
Duur
1 voorstelling 100 leerlingen per voorstelling
Min aantal leerlingen
20
Max aantal leerlingen
100
Min aantal groepen
1
Locatie
Op school gymzaal of speelzaal van minimaal 10x10 dansbare vloer lege ruimte optie om buiten te spelen in overleg met de school
Lesmateriaal
Ja

Kosten

Basis prijs Alle gemeenten (p.g.)
€ 500,00

Ontvang 10% korting!

Bij een bestelling van 2 of meer groepen

Beschikbaarheid 2020/2021

  • Hele schooljaar

Beschikbaarheid 2021/2022

  • Hele schooljaar

Kenmerken

Disciplines
Dans
Kerndoelen
54 / 55 / 56
21ste eeuwse vaardigheden
Creatief denken / Samenwerken
Stichting Leerplan Ontwikkeling
Waarnemen / Uitvoeren
Cultuur in de spiegel
Medium
Lichaam
Vaardigheden
Waarnemen / Verbeelden