TAFELTHEATER - DE NEUS

Interesse? Neem contact op of login
TAFELTHEATER - DE NEUS
Unieke Zaken
Aanbieder
Unieke Zaken
Uitvoerder
-
Disciplines
Theater
Leerjaar
3 / 4 / 5 / 6
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Voorstelling

Omschrijving

Het beroemde verhaal De Neus werd in 1835 geschreven door Nikolaj Gogol. Het is een absurd sprookje over de ongerijmdheid van het leven.


Op eenochtend wordt Majoor Kowaljov wakker en komt erachter dat hij zijn neus mist.
Wat nu? Hij begint een nachtelijke speurtocht door de stad, zoekt hulp bij depolitie, de krant en bij de dokter, maar het haalt niks uit. Dus geeft hij hetop. Tot opeens, de volgende ochtend, de neus weer terug op zijn gezicht zit.Alles is zoals het was. Echt waar, dergelijke geschiedenissen doen zich voor in het leven. Niet vaak, maar pas op… het kan je zomaar overkomen.


De speurtocht van Kowaljov komt tot leven in een prefab theater met 75 zitplaatsen (eenvoudig aan te passen aan de laatste Corona richtlijnen). Het toneel is een grote tafel van drie meter breed en een meter diep, waar op, naast en onder gespeeld wordt. DE NEUS is een ambachtelijke voorstelling vol bordkartonnen decors, schimmenspel, objecten, muziek, poppen en echte acteurs.


OVER UNIEKE ZAKEN

Theatergroep Unieke Zaken maakt en speelt zinnenprikkelende theaterverhalen voor iedereen die jong is of zich daartoe rekent.


De producties van Unieke Zaken worden gekenmerkt door een aansprekende mix van muziek, spel, objecten, dans, poppen en beweging. Ze zitten vol humor, zijn energiek en helder, prikkelen de verbeeldingskracht en de liefde voor theater spat ervan af.

Dat maakt de producties voor iedereen toegankelijk: een zevenjarige, een tachtigjarige of een achttienjarige, ongeacht cultuur, taal of ontwikkeling, geoefend theaterpubliek of niet – iedereen kan ervan genieten, ieder op zijn eigen manier, ieder van andere dingen.

Onze verhalen gaan over mensen die het aandurven de alledaagsheid los te laten en het Grote Avontuur aan te gaan dat Leven heet. Unieke Zaken wil haar toeschouwers verleiden om ook de stoute schoenen aan te trekken en te doen wat je hart je ingeeft.

Leerdoel

De leerlingen maken kennis met het absurdisme. Ze gebruiken hun verbeeldingskracht en ontdekken dat iets niet per se realistisch hoeft te zijn om je er door mee te laten voeren.

Eigenschappen

Onderwijstype
PO
Duur
55 minuten
Max aantal leerlingen
75
Locatie
Op school In een vrije ruimte van 6,5 meter breed, 6,5 meter diep en 3 meter hoog bouwen wij ons eigen prefab theater op met plaats voor maximaal 75 personen. Wij nemen een eigen geluidsinstallatie mee, verduistering niet nodig.
Lesmateriaal
Ja

Kosten

Basis prijs Alle gemeenten (p.s.)
€ 700,00

Beschikbaarheid 2020/2021

  • Periode(s)
  • Van 16 januari 2021 tot 30 juni 2021

Beschikbaarheid 2021/2022

  • Niet beschikbaar

Kenmerken

Disciplines
Theater
Kerndoelen
9 / 56
21ste eeuwse vaardigheden
Creatief denken / Mediawijsheid
Stichting Leerplan Ontwikkeling
Waarnemen / Evalueren
Cultuur in de spiegel
Onderwerp
Absurdisme, sprookje
Medium
Lichaam / Taal
Vaardigheden
Waarnemen / Verbeelden