Geluidstechniek

Interesse? Neem contact op of login
Geluidstechniek
Samba Salad
Aanbieder
Samba Salad
Uitvoerder
-
Disciplines
Muziek / Theater
Leerjaar
6 / 7
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Workshop

Omschrijving

Een nieuw geluidssysteem nodig op school? Ho!! Wacht even…, is er wel echt iets mis met het oude systeem, of is er iets anders aan de hand? Versterker, mengpaneel, microfoons, statieven en kabels, techniek, pffff…! Het lijkt allemaal best ingewikkeld toch is een goeie appeltaart bakken een stuk lastiger.

Heel veel scholen beschikken tegenwoordig over een geluidssysteem maar weten daar in veel gevallen niet zo goed mee om te gaan. In de afgelopen tientallen jaren bezochten wij wel honderden scholen om daar een voorstelling of workshop te geven. Wat ons opvalt is dat daar meestal best knappe geluidsystemen staan. Maar omdat het geluid zo slecht klinkt overweegt de school zelfs een nieuw systeem aan te schaffen. Maar na wat schuiven met de knopjes en het vervangen van een
paar kabels blijkt er helemaal niets aan de hand.

In enkele gevallen maken wij mee dat er op school een groepje leerlingen uit de bovenbouw (Gr 6 t/m 8) verantwoordelijk is gemaakt voor het op- en instellen van de technische systemen. Dat werkt meestal heel goed mits er ook een paar leerkrachten zijn die kunnen zorgen voor de continuïteit en wat begeleiding. Wij zien dit echter maar weinig en verwaarlozing van het bestaande systeem ligt dan op de loer. Met deze workshop willen wij de school helpen hier wat aan te doen.

In deze praktische workshop behandelen wij de facetten van de meest voorkomende algemene technische instellingen en handelingen in Jip- en Janneke taal. De workshop is geschikt voor de leerlingen van groep 6 t/m 7 en enkele leerkrachten. Maximaal 12 deelnemers.

De workshop bestaat uit twee delen, in het eerste deel gaat het om de installatie;
* Opstellen en opruimen van een geluidssysteem: inclusief de bijbehorende statieven en het oprollen van kabels.
* Aansluiten daarvan met de bijbehorende kabels en leren over de soorten stekkers
* Instellen van de knoppen op het mengpaneel: kanalen, frequenties en volume bepalen.

In het tweede deel besteden we aandacht aan de praktijk op het podium, dwz:
* Microfoontechniek op het podium. Gebruik van microfoon(s): verschillende soorten en hoe gebruik je die. Aan de hand van verschillende situaties: Musical, DJ-set, zang en/of toespraak bijvoorbeeld.

We werken uiteraard met het aanwezige geluidssysteem van de school. Samba Salad neemt altijd voor de zekerheid zelf ook aanvullende spullen mee. De school krijgt na afloop van de workshop een advies van ons over de eventueel te vervangen spullen of aanvullingen op het systeem. Indien gewenst kan Samba Salad u helpen bij het aanschaffen van het juiste materiaal.

De theatermaker Herman Link heeft enorm veel ervaring met het improviseren met verschillende systemen op scholen. Hij is zeer creatief en bevlogen in het bedenken van goedkope en duurzame
oplossingen met het bestaande materiaal. Van te voren stuurt de school enkele foto’s op van het aanwezige geluidssysteem.

Let op, de workshop veroorzaakt enige geluidsoverlast voor de naast gelegen klaslokalen. Een ruim klaslokaal kan ook volstaan. Wel moeten de stoelen en tafels langs de kanten worden geplaatst. Lesbrief beschikbaar.
Leerdoel

De kinderen (en leerkrachten) leren hoe een geluidsysteem op school werkt en hoe je het moet bedienen.

Eigenschappen

Onderwijstype
PO
Duur
90
Min aantal leerlingen
4
Min aantal groepen
1
Max aantal groepen
2
Locatie
Op school In het ruimte waar de geluidsysteem van het school staat. Aula, speelzaal.
Lesmateriaal
Ja

Kosten

Basis prijs Alle gemeenten (p.g.)
€ 180,00

Ontvang 20% korting!

Bij een bestelling van 2 of meer groepen

Beschikbaarheid 2020/2021

  • Hele schooljaar

Beschikbaarheid 2021/2022

  • Hele schooljaar

Kenmerken

Disciplines
Muziek / Theater
Kerndoelen
54
21ste eeuwse vaardigheden
Creatief denken / Probleem oplossen
Stichting Leerplan Ontwikkeling
Waarnemen / Uitvoeren
Cultuur in de spiegel
Onderwerp
geluids techniek
Medium
Voorwerpen
Vaardigheden
Waarnemen / Analyseren