De Toneelmakerij - De Toverfluit

Interesse? Neem contact op of login
De Toneelmakerij - De Toverfluit
TAQA Theater De Vest
Aanbieder
TAQA Theater De Vest
Uitvoerder
-
Disciplines
Literatuur / Muziek / Theater
Leerjaar
6 / 7 / 8
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Voorstelling

Omschrijving

De Toverfluit is een spannende, sprookjesachtige opera. Het is de allerbekendste ter wereld. De beroemde aria van de Koningin van de Nacht kent iedereen, zelfs als je nog nooit een opera hebt gezien. Of gehoord. In 1791 schreef Mozart de opera over de prins Tamino die met behulp van een mysterieuze toverfluit de prinses Pamina moet redden

Silbersee en De Toneelmakerij maken nu samen, speciaal voor iedereen vanaf 7 jaar, een nieuwe versie. Deze Toverfluit speelt zich af tegen de achtergrond van een intergalactische strijd tussen de Nacht en de Zon. De jonge astronaut Tamino stort neer met zijn raket in een vergeten deel van ons melkwegstelsel. Daar ontmoet hij de sterrenvanger Papageno. Samen gaan ze op avontuur om een prinses te redden. Ze slagen in hun missie en de astronaut valt als een blok voor de stoere prinses. En zij voor hem. Dus: ze leven nog lang en gelukkig, want zo gaat dat in sprookjes. Of toch niet helemaal?

Muziektheatergezelschap Silbersee en De Toneelmakerij bundelen de krachten voor een volstrekt eigentijdse versie van dit meesterwerk van Mozart waarin klassieke muziek, rap, dans en theater samenvloeien tot een magisch muziektheater voor de hele familie.

Eigenschappen

Onderwijstype
PO
Locatie
Theater de Grote Zaal van TAQA Theater De Vest
Lesmateriaal
Ja

Kosten

Basis prijs Alle gemeenten (p.p.)
€ 4,00

Beschikbaarheid 2019/2020

  • Datum(s)
  • 15 oktober 2019
  • 16 oktober 2019

Beschikbaarheid 2020/2021

  • Niet beschikbaar

Kenmerken

Disciplines
Literatuur / Muziek / Theater
Kerndoelen
54 / 55
21ste eeuwse vaardigheden
Creatief denken
Stichting Leerplan Ontwikkeling
Waarnemen
Cultuur in de spiegel
Onderwerp
opera sprookjes
Medium
Lichaam / Taal
Vaardigheden
Waarnemen / Verbeelden

Waarderingen

Gemiddelde na 3 waarderingen

Een mooie opera, geschikt voor kinderen en goed uitgevoerd.

De kinderen waarderen De Toverfluit met gemiddeld een 7. Sommige stukken waren wat langdradig en konden korter. Het einde was niet helemaal duidelijk. Het mishandelen van het monster had niet in de voorstelling gehoeven. Verder heel mooi gezongen. Ook de rap, het beatboxen en de dansmoves waren leuk. De rollen waren goed gespeeld en de kleding was goed uitgezocht. Leuk dat er aan de voorkant van het podium teksten en filmpjes te zien waren. Opera voor kinderen is knap gedaan.

Rick Barnaart van Bergen

Rick Barnaart van Bergen

Kardinaal de Jong

ENERVEREND

Lastig om een opera voor een breed publiek van leerlingen aantrekkelijk te maken. Dat is toch goed gelukt door bepaalde elementen te behouden en nieuwe toe te voegen die beter aansluiten bij de belevingswereld van de jeugd.

Sylvia Hofstee

Sylvia Hofstee

De Sterrenwachter

Een fantastische muzikale, fantasierijke reis door de ruimte

Wat een gaaf project. De invulposters vooraf waren al een echte warming-up. De leerlingen raakten betrokken en nieuwsgierig. De voorstelling was hip, afwisselend, boeiend en vlot. Fantastisch gezongen! Wat een sensatie!

Ellis Kee

Ellis Kee

De Fontein