BUZZ 5 - KIGOTTE

Interesse? Neem contact op of login
BUZZ 5 - KIGOTTE
Unieke Zaken
Aanbieder
Unieke Zaken / TAQA Theater De Vest
Uitvoerder
-
Disciplines
Theater
Leerjaar
3 / 4 / 5 / 6
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Voorstelling

Omschrijving

BUZZ 5 - KIGOTTE is het verhaal van de onverbeterlijke idealist Don Kigotte die samen met zijn buurman Sancho Panza ten strijde trekt tegen het onrecht in de wereld, bewerkt tot een theatrale roadmovie met poppen, projecties, objecten en een flinke dosis verbeeldingskracht.

KIGOTTE is de vijfde aflevering van ons BUZZproject. Op het schoolplein klappen we de vrachtwagen uit tot een minitheater met een tribune voor precies één klas. Op een speelvlak van twee bij twee meter voltrekken zich de grootste avonturen en het publiek zit er met zijn neus bovenop...

In een klein Spaans dorpje in de streek La Mancha woont een man die niks liever doet dan lezen. Hij leest over ridders en kastelen, jonkvrouwen, zwaarden en paarden. Hij leest zoveel verhalen, dat hij alles om zich heen vergeet. En voor je het weet, verliest hij zich in een verhaal waarvan hij zichzelf de hoofdpersoon waant; de dolende ridder Don Kigotte. Hij strikt zijn buurman Sancho Panza en benoemt hem tot zijn schildknaap. Samen trekken ze de wijde wereld in op zoek naar het grote avontuur.

Voorafgaand aan de voorstelling ontvangt iedere bezoeker een BUZZkrant in de klas. Deze krant op tabloid formaat staat boordenvol informatie, opdrachten en interessante wetenswaardigheden over de tijd waarin de voorstelling zich afspeelt.

LET OP: BEPERKTE BESCHIKBAARHEID. Deze productie wordt in samenwerking met TAQA Theater De Vest aangeboden op 25, 26 en 27 maart 2020. Boekingen verlopen via de CultuurPrimair pagina van De Vest. Mocht een school onverhoopt niet op deze data kunnen, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Leerdoel

Don Quichot en Sancho Panza belichamen de spanning in de menselijke aard: idealistisch of rationeel, visionair of conformistisch, gek of niet? Is het leven ernst of een grap? Willen we af en toe Don Kigotte zijn of liever Sancho? De leerlingen leren dat iedereen de wereld anders ziet en leren zich te verplaatsen in een ander. Bovendien zien ze dat je door je dromen te volgen, ver kunt komen.

Eigenschappen

Onderwijstype
PO en SO
Duur
45 minuten
Max aantal leerlingen
30
Locatie
Op school De voorstellingen vinden plaats in onze theatervrachtwagen. Voor de vrachtwagen hebben we een parkeerruimte van 10 meter lang en 5 meter breed nodig (ongeveer gelijk aan 5 parkeerplekken met de lange zijde naast elkaar) en een 230V stroompunt op maximaal 50 meter afstand.
Lesmateriaal
Ja
Mede aanbieder
TAQA Theater De Vest

Kosten

Prijs op maat

De kosten voor dit project worden op basis van uw wensen, in overleg bepaald.

Beschikbaarheid 2018/2019

  • Periode(s)
  • Van 23 februari 2019 tot 30 juni 2019

Beschikbaarheid 2019/2020

  • Periode(s)
  • Van 1 oktober 2019 tot 30 november 2019
  • Van 1 maart 2020 tot 31 mei 2020
  • Van 25 maart 2020 tot 27 maart 2020

Kenmerken

Disciplines
Theater
Kerndoelen
52 / 54
21ste eeuwse vaardigheden
Creatief denken / Communiceren
Stichting Leerplan Ontwikkeling
Waarnemen
Cultuur in de spiegel
Onderwerp
Verbeeldingskracht, idealisme
Medium
Lichaam / Taal
Vaardigheden
Waarnemen / Verbeelden

Afbeeldingen