Ruimtevaart, op schoolreis naar...

Ruimtevaart, op schoolreis naar...
Gevraagd
git stas

We zijn op zoek naar een startactiviteit, waarbij een wezentje of een (gedeelte) van een capsule neergestort op ons plein terecht is gekomen. Daarna willen we een bouwkeet of container laten plaatsen rond het plein van professor X. Hij stuurt ons de vragen om met ideeën te komen voor een ruimtereis voor kinderen.

Apollo 11 bekijken we met de groepen 5 t/m 8. Heeft iemand nog een idee voor een theatervoorstelling voor groepen 1 t/m 4? We houden ons aanbevolen!

We hebben 16 groepen op school en zullen verschillende deelonderwerpen onderzoeken; het zonnestelstel, de ruimtekleding, hoe vermaken we ons onderweg?, ruimtemuziek/playlist voor onderweg, kunnen we de plastic troep in de ruimte opruimen of verwerken, wat hebben we nodig voor voorzieningen onderweg?

We werken als OGO-school vanuit de vragen en leerplannen van de kinderen. Dus flexibiliteit en meedenken is hard nodig. Wie heeft suggesties om ons thema groots aan te pakken? Of weet een plaats waar we als hele school de plannen aan elkaar kunnen presenteren?