Netwerkbijeenkomst Cultuur voor Primair Onderwijs


  • Datum: 30 mei 2018
  • Tijd: 15.30 – 18.00 uur
  • Locatie: Regionaal Archief / Kunstuitleen Alkmaar, Bergerweg 1, Alkmaar

Na het welkom en een plenaire lezing door gedragswetenschapper Patrick van Veen, volgen 3 rondes waarin u de mogelijkheid hebt kennis en inspiratie op te doen in een workshop of presentatie naar keuze en de gelegenheid om vrijelijk op de cultuurmarkt in contact te komen met voor u interessante aanbieders. Tussen de activiteiten door worden u hapjes in high-tea-style aangeboden.

Overzicht van het programma:

  • 15.30 uur: Inloop met koffie/ thee
  • 15.45 uur: Opening en welkom
  • 16.00 uur: (Plenair) Lezing Cultuur en de mens door Patrick van Veen

Gedragswetenschapper en bioloog Patrick van Veen heeft zich gespecialiseerd in aapstudies. De basis voor zijn huidige werkzaamheden vormt het onderzoek naar overeenkomsten en verschillen tussen sociaal en cultureel gedrag van apen en mensen. In deze lezing neemt hij ons op inspirerende en onderhoudende wijze mee in zijn gedachtegoed en toont ons hoe en waarom cultuur een belangwekkende plaats inneemt in ons brein en onze leefwereld.

  • 16.30 uur: 1ste ronde workshops*, presentaties of cultuurmarkt
  • 17.00 uur: 2de ronde presentaties of cultuurmarkt
  • 17.30 uur: 3de ronde presentaties of cultuurmarkt
  • 18.00 uur: Afronding met borrel

* Een workshop duurt 55 minuten en beslaat de eerste twee rondes.

Bekijk het overzicht van de workshops en presentaties waarvoor u zich kan inschrijven.

Cultuurmarkt
Een vast onderdeel van het programma is weggelegd voor de cultuurmarkt, waar aanbieders en scholen elkaar kunnen ontmoeten. De aanbieders hebben zich reeds voorgesteld via de website CultuurPrimair en hun talenten en praktijkvoorbeelden benoemd. De aanbieders heten u deze middag welkom in hun persoonlijk ingerichte setting in de gangen van het Regionaal Archief. Zij gaan graag met u in gesprek over vraag en aanbod of onderzoeken in onderling overleg de wensen en mogelijkheden.

Klik hier voor een overzicht van de aanwezige aanbieders

Inschrijven
Via onderstaande link kunt u zich inschrijven. We vragen u hierin ook aan te geven welke workshop of presentaties u wilt bijwonen. Dit doet u door middel van het doorgeven van uw voorkeuren (1e, 2e en 3e keus). U krijgt maximaal twee presentaties toegewezen, zodat u ook altijd één ronde op de cultuurmarkt kunt doorbrengen. Wij houden zo veel mogelijk rekening met ieders voorkeuren. Welke presentatie(s) u kunt bijwonen hoort u op de dag zelf

INSCHRIJVEN