Bureau Cultuur Primair bij 'Dit is onderwijs'


Beste ICC, 

Het is een bijzondere tijd en er kan niet veel in fysiek contact, maar wel in het hoofd, in de verbeelding en in de blik op de toekomst. Het bestuur van de Saks-scholen ziet deze periode ook als een kans, voor nieuwe initiatieven, voor inspiratie, voor het onderzoeken van de mogelijkheid om het onderwijs te verrijken en een verbinding te maken met de wereld. Zij organiseren een conferentie, een festival met de titel 'Dit is onderwijs' op 1 april 2021.
Iedere ICC en leerkracht kan zich aanmelden voor de middag; naast inspirerende sprekers zijn er digitale werkkamers te bezoeken met als inhoud natuur, techniek en cultuur.
In iedere kamers zijn sprekers, voorbeelden uit de praktijk, gericht op kansen voor kinderen. Bureau Cultuur is uiteraard aanwezig in één van die kamers en presenteert culturele programma’s waarbij de samenwerking tussen scholen en culturele aanbieders centraal staan.  

BCP biedt je een kijkje in het programma Kansen voor cultuur, met als onderwerpen:

Vakintegratie in cultuur - oftewel hoe kan je kunst- en cultuurvakken integreren in wereldoriëntatie en/of thematisch werken, doelen bereiken en werken aan de brede ontwikkeling van kinderen.   

Culturele Crossovers; Erfgoed-educatie en Media-educatie – oftewel hoe kan je vanuit centrale erfgoedvragen activiteiten inzetten met een goed gebruik van instellingen en aanbod. En hoe kan je vanuit thematisch werken goede combinaties maken met taal en digitale geletterdheid.

We zien je graag komen! Dus meld je aan via: https://ditisonderwijs.nl/