Leerkrachten workshop: Educatief ontwerpen vanuit verhalen

Interesse? Neem contact op of login
Leerkrachten workshop: Educatief ontwerpen vanuit verhalen
Gezamenlijk project
Aanbieder
Willewete / KEETmeester
Uitvoerder
Charlotte De Lannee de Betrancourt
Disciplines
Cultureel Erfgoed / Literatuur / Theater
Leerjaar
n.v.t.
Gemeenten
Alle gemeenten
Soort activiteit
Workshop

Omschrijving

Leer tegelijkertijd met je kinderen!

Deze workshop hoort bij het project En garde! Reis mee Tycho Brahe door het heelal, door de sterren en...door de tijd!

Voordat je het project En garde! start, kom je samen met je bovenbouwcollega’s een dag naar het Willewete Educatief Centrum om een scholing te volgen. Tijdens deze dag leer je over de achtergronden van astronomie, botsende wereldbeelden en zwaardvechten. Daarnaast leer je onderwijs ontwerpen waarbij een verhaal als vertrekpunt dient en hoe je zelf hierbij een goede verteller en begeleider wordt. Na het project volgt een evaluatiemiddag waarin we terugkijken op jouw leerproces en dat van de kinderen. De doelstelling van de workshops is: jou uitdagen om zelf volgens de filosofie van Willewete onderwijs betekenis, vorm en inhoud te geven.


Let op: boeken via Cultuur Primair zorgt voor een flinke korting op deze workshop

Leerdoel

Bovenbouw leerkrachten leren educatief ontwerpen vanuit de Willewete filosofie: hierbij wordt er altijd een verhaal of een boek als vertrekpunt genomen. Leerkrachten leren hoe verhalen de intrinsieke motivatie om iets te willen weten vergroten. Daarnaast ontdekken leerkrachten welke attitude nodig is om vakoverstijgend, onderzoekend en avontuurlijk leren te combineren. Bovendien maken leerkrachten kennis met de 16-eeuwse wetenschapper Tycho Brahe, astronomie en zwaardvechten. Tot slot leren leerkrachten zelf tips en trucs om een goede verteller te worden.

Eigenschappen

Duur
1,5 dag
Locatie
Locatie aanbieder Willewete is gevestigd in Het Hooge Huys, het kloppende hart in cultureel Alkmaar. Een historische gebouw dat direct verhalen ademt, zodra je binnenstapt. Het Hooge Huys bevindt zich naast de Grote Kerk, op de hoek Langestraat-Sint Laurensstraat.
Lesmateriaal
Ja
Aanbieder
Willewete
Mede aanbieder
KEETmeester

Kosten

Basis prijs Alle gemeenten (p.p.)
€ 225,00

Beschikbaarheid 2020/2021

  • Hele schooljaar

Beschikbaarheid 2021/2022

  • Hele schooljaar

Kenmerken

Disciplines
Cultureel Erfgoed / Literatuur / Theater

Afbeeldingen